Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣειρά παραβάσεων εντόπισε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου στην παραλία Ιρίων

Σειρά παραβάσεων εντόπισε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου στην παραλία Ιρίων

Σειρά παράνομων παρεμβάσεων στην παραλία Ιρίων εντόπισε το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποίησε το Σάββατο. Οπως σημειώνεται, το Λιμεναρχείο διενεργεί προανάκριση και θα επιβληθούν οι νόμιμες ποινές σε όσους έχουν παρέμβει στον αιγιαλό.

 

Η σχετική ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων δράσεων του Λιμεναρχείου Ναυπλίου με στόχο τον έλεγχο της παράνομης δραστηριότητας επί της κοινόχρηστης ζώνης του αιγιαλού, της παραλίας και εντός της θάλασσας, το Σάββατο έγινε έλεγχος στο παραλιακό μέτωπο της Δημοτικής Ενότητας Ιρίων.

Διαπιστώθηκε η ύπαρξη εκτεταμένων παρεμβάσεων οι οποίες έχουν γίνει χωρίς την προβλεπόμενη άδεια των αρμοδίων Αρχών. Αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων είναι η μεταβολή της φυσικής μορφολογίας του αιγιαλού και του θαλάσσιου χώρου.

Από το Λιμεναρχείο διενεργείται προανάκριση για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών για επιβολή των προβλεπομένων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Τέτοιου είδους έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την περιοχή.

Επισημαίνεται ότι οι ποινές που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία είναι ιδιαιτέρως αυστηρές με ποινές φυλάκισης κατά των παραβατών τουλάχιστον 12 μηνών και επιβολή προστίμου από 1.500 ευρώ έως 293.470 ευρώ και για πολύ σοβαρές περιπτώσεις έως 586.940 ευρώ.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ