Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας για τα 100 χρόνια από την μαύρη επέτειο...

Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας για τα 100 χρόνια από την μαύρη επέτειο του Ποντιακού ολοκαυτώματος

Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας, στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την μαύρη επέτειο του Ποντιακού ολοκαυτώματος και των 25 χρόνων από την ψήφιση νόμου από την Βουλή των Ελλήνων

για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αλλά και των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλίου και η ΔΟΠΑΤ, το Σάββατο 23 Μαρτίου, στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο, συμμετείχε με ομιλία, αναφορικά με τη «Συμβολή των Ελλήνων του Εύξεινου Πόντου στην Επανάσταση του 1821», με ομιλήτρια την κ. Σοφία Σαββίδου, Πρόεδρο και Χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Αττικής «Ο ΦΑΡΟΣ», η οποία προσκλήθηκε από το Σύλλογο μας, για την ως άνω εκδήλωση.

Η εκδήλωση ήταν πολύ καλά οργανωμένη και στα δύο σκέλη της, υπήρξε όμως ένα ατόπημα από την πλευρά του κυρίου Αντιδημάρχου του κυρίου Ρούτουλα, δεν έδωσε το λόγο στην κυρία Μαρία Τσολακίδου, την Πρόεδρο του Συλλόγου μας, ώστε να απευθύνει έναν χαιρετισμό και να ευχαριστήσει τον κύριο Δήμαρχο, τον κύριο Αντιδήμαρχο και την Πρόεδρο της ΔΟΠΑΤ.

Στο τέλος δε της εκδήλωση, ερωτηθείς ο κύριος αντιδήμαρχος από την πρόεδρό μας, γιατί παρέλειψε να της δώσει το λόγο, εκείνος της απάντησε ότι την ξέχασε και της ζήτησε συγνώμη.

Κατά τα λοιπά, ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Ναυπλίου κύριο Δημήτρη Κουστούρο, την υπεύθυνη πολιτισμού του Δήμου Ναυπλίου κυρία Μαρία Ράλή και την Πρόεδρο της ΔΟΠΑΤ κυρία Νάντια Αναστασίου, για τη φιλοξενία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού «Η Παναγία Σουμελά»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ