Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔημ.Σφυρής: «Τουριστική ανάπτυξη δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία μιας περιοχής»

Δημ.Σφυρής: «Τουριστική ανάπτυξη δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία μιας περιοχής»

Τοποθετείται ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής πάνω στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την προβολή του τουρισμού στην περιοχή. Σημειώνει δε, πως ο τουρισμός είναι το μέλλον της Ερμιονίδας και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο προεκλογικής διακωμώδησης.

 

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Σφυρή, ο οποίος ζήτησε θεματικό debate για το ζήτημα:

«Ο τουρισμός είναι το μέλλον της Ερμιονίδας και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο προεκλογικής διακομώδησης. Όταν μάλιστα δεν υπάρχει καμία βάση συζήτησης που να βοηθά και να συνάδει με την στρατηγική δημιουργίας δικτύων του εναλλακτικού τουρισμού. Το debate των υποψηφίων Δημάρχων ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ να κατανοήσουν οι Δημότες που θα πάει το ΚΑΡΑΒΙ ο καθένας μας σε όλους τους τομείς.
Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τον διάλογο που ξεκίνησε με αφορμή το ότι ο Δήμος δεν πήγε στην Τεγέα, στην «έκθεση εμποροπανήγυρης», όπως αναφέρεται και στο προγραμμα της Τεγέας.

Κατακρίνει ο κος Γεωργόπουλος την Δημοτική Αρχή γιατί δεν πήγε στην ΤΕΓΕΑ. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του για την αξιολόγηση οιασδήποτε εκδήλωσης ή έκθεσης. Αντικειμενικά όμως δεν μπορεί ισοπεδωτικά να συγκρίνει τις διεθνείς και παγκόσμιες εκθέσεις του Λονδίνου, του Βερολίνου, της Βιέννης, του Μιλάνου, της Μόσχας, των Αθηνών, του Πανοράματος Θεσσαλονίκη, κλπ που ο Δήμος Ερμιονίδας κάθε χρόνο παραβρέθηκε δυναμικά.
Δεν θα κρίνω με πόση ευκολία καταθέτει άποψη ακόμη και στατιστικά στοιχεία ο οποιοσδήποτε. Αυτό όμως που έχει βγει σαν συμπέρασμα από τα συνέδρια και δεκάδες συμμετοχές του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις για τον τουρισμό είναι ότι Τουριστική ανάπτυξη δεν μόνο τα ξενοδοχεία μιας περιοχής. Μήπως κάποιοι πρέπει να γνωρίζουν τι σημαίνει εναλλακτικός τουρισμός;;;

Μήπως θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα καταλύματα, εκτός των ξενοδοχείων και οι ενοικιαζόμενες κατοικίες (ξεπέρασαν τις 3000 ) για να συμπεριλάβουμε το πρόχειρο 0,5%που παρουσιάζεται σε blogs;
Μήπως πρέπει να συμπεριληφθούν και ο θαλάσσιος τουρισμός;

Ο περιπατητικός, εκκλησιαστικός, παραθεριστικός, αρχαιολογικός κλπ ;

Υπάρχουν τέτοια στοιχεία ή αρκούν τα «λογιστικά» στοιχεία που γνωρίζουμε πως εμφανίζονται και συμπεριλαμβάνουν μόνο μια υποδομή από τις δεκάδες που καθορίζουν τον τομέα του τουρισμού; Τελευταία παραδείγματα η επιλογή της Ερμιονίδας με χιλιάδες δημοσιογράφους για την παρουσίαση του νέου Land Rover.

Οι δραστηριότητες του μηχανοκίνητου τουρισμού; ( πρωταθλήματα μοτορ – κρος κλπ; ) Πόσοι επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους; Πόσοι επισκέφθηκαν το σπήλαιο Φράγχθι και το Λαμπαγιαννά; Αυτό δύναται να αξιολογηθεί από το 0,5% όπως αναφέρεται δημοσίευμα σε blog; Όπως και άλλα δημοσιεύματα ; Μήπως τα αγκυροβόλια των κρουαζιερόπλοιων ( που μετά από 4 χρόνια αδειοδότησε ο Δήμος ), δεν θα συμπεριλαμβάνεται στις υποδομές για την προβολή των τουριστικών προϊόντων της Ερμιονίδας;

Θεωρώ ότι η συζήτηση – διάλογος που αναφέρονται δεν ανταποκρίνεται στους στόχους που βάλαμε και που επάξια ο Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού κος Απόστολος Λαδάς και όλα τα μέλη της, πάσχισαν και πασχίζουν να προβάλουν όχι μόνο την περιοχή με φωτογραφίες, αλλά το προβάδισμα της Ερμιονίδας σε μια ανταγωνιστική αγορά.

Για περισσότερα στο θεματικό debate που επιμελώς αποφεύγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γεωργοπουλος, Λάμπρου, Τόκας και που δεν διαφαίνεται να πραγματοποιείται!!!
Οι λόγοι είναι προφανείς.»

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ