Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΝΑΥΠΛΙΟ: Αγνόησαν επιδεικτικά την πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας σε εκδήλωση για...

ΝΑΥΠΛΙΟ: Αγνόησαν επιδεικτικά την πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας σε εκδήλωση για την επέτειο του Ποντιακού ολοκαυτώματος

Καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού «Η Παναγία Σουμελά»

Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας, του οποίου είμαι πρόεδρος, στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την μαύρη επέτειο του Ποντιακού ολοκαυτώματος, των 25 χρόνων από την ψήφιση νόμου από την Βουλή των Ελλήνων για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αλλά και των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλίου και η ΔΟΠΑΤ, το Σάββατο 23 Μαρτίου,

στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο, συμμετείχε με ομιλία, αναφορικά με τη «Συμβολή των Ελλήνων του Εύξεινου Πόντου στην Επανάσταση του 1821», με ομιλήτρια την κ. Σοφία Σαββίδου, Πρόεδρο και Χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Αττικής «Ο ΦΑΡΟΣ».

Η εκδήλωση ήταν πολύ καλά οργανωμένη και στα δύο σκέλη της, υπήρξε όμως ένα πολύ σοβαρό ατόπημα από την πλευρά του κυρίου Αντιδημάρχου και διοργανωτή, του κυρίου Ρούτουλα.

Ως πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Η Παναγία Σουμελά», δεδομένης της συνδιοργάνωσης της εκδήλωση με το Δήμο Ναυπλιαίων, θα έπρεπε να μου δοθεί ο λόγος να απευθύνω έναν χαιρετισμό. Η συμμετοχή μου στην Εν λόγω εκδήλωση ήταν ουσιαστική, αφού τα αρχικά κείμενα που εκφώνησε ο διοργανωτής, τα συνέταξα εγώ. Έπι πλέον καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωση καθόμουν στην πρώτη σειρά δεξιά, που σημαίνει ότι, η παρουσία μου ήταν εμφανέστατη.

Όχι μόνο ο λόγος δεν μου δόθηκε, αλλά και η οποία αναφορά στο πρόσωπο μου, έγινε ως πρόεδρος χωρίς να ακούγετε το όνομα μου. Στο τέλος δε της εκδήλωση, όταν ρώτησα τον διοργανωτή, γιατί παρέλειψε να μου δώσει το λόγο, μου είπε ότι το ξέχασε. Τον πραγματικό λόγο που δεν μου επετράπη να απευθύνω χαιρετισμό, ως πρόεδρος δεν τον γνωρίζω. Αναρωτιέμαι όμως, πως γίνεται ένας τόσο έμπειρος διοργανωτής εκδηλώσεων και αντιδήμαρχος, να ξεχάσει να καλέσει στο βήμα, την συνδιοργανωτή της εκδήλωσης.

Με την προσήκουσα
ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ