Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤΑΤΟΥΛΗΣ: Το πρωτοποριακό μοντέλο του ΤΟΕΒ Ήρας- Κουρτακίου θα είναι το μοντέλο...

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Το πρωτοποριακό μοντέλο του ΤΟΕΒ Ήρας- Κουρτακίου θα είναι το μοντέλο ανάπτυξης για μια Ευφυή Γεωργία στη Πελοπόννησο …(βίντεο+ φωτό)

Ένα πολύ σημαντικό έργο ήρθε χθες και επιθεώρησε στην Αργολίδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Πρόκειται για τον πρότυπο ΤΟΕΒ Ήρας – Κουρτακίου λίγο έξω από το Άργος που πρωτοπορεί τεχνολογικά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

ΒΙΝΤΕΟ: 

 

Είναι ο ΤΟΕΒ που από το 2011 που ξεκίνησε η μελέτη και κατασκευή του στήθηκε σε μια πρωτοποριακή βάση με σύστημα τηλεμετρίας και σήμερα αποτελεί όπως είπε και ο περιφερειάρχης το μοντέλο καλής πρακτικής για την αγροτική ανάπτυξη.

Επιτυγχάνει με την λειτουργία του οικονομίες κλίμακας και η αποτελεσματικότητα του βρίσκεται σε πολύ υψηλό σημείο. Άλλωστε το γεγονός ότι ο ΤΟΕΒ Ήρας – Κουρτακίου δεν έχει χρέη προς την ΔΕΗ, όπως όλοι οι υπόλοιποι συμβατικοί ΤΟΕΒ, είναι μια ακόμη απόδειξη του επιτεύγματος αυτού.

Το σύστημα ποτίσματος του συγκεκριμένου ΤΟΕΒ περιλαμβάνει οδηγίες για να γίνεται εξοικονόμιση στο νερό. Προσαρμόζει την παροχή νερού ανά κτήμα και ημέρα ανάλογα με τις προβλέψεις μετεορολογικών σταθμών για ανέμους, σύνθεσης αέρα σε υγρασία και κατάστασης του εδάφους. Επιπλέον να αναφερθεί ότι έχει ληφθεί πρόνοια ώστε οι υπάρχοντες σένσορες σύντομα να υποδεχτούν τις νέες δορυφορικές τεχνολογίες που πλέον η επιστήμη έχει αρχίσει να εφαρμόζει και στην πράξη.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτρος Τατούλης  ο ΤΟΕΒ Ήρας – Κουρτακίου αποτελεί το μοντέλο της σύγχρονης γεωργίας που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Γιώργος Πλατής αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την αμέριστη συμπαράσταση του όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε ότι και η συμβολή των αγροτών με τα 150 ευρώ το στρέμμα ήταν καθοριστική στην πραγματοποίηση του έργου.

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που πρέπει να βρει πλέον ανάμεσα στους αγρότες της Πελοποννήσου μιμητές. Το βίντεο της ανάρτησης είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό του τι πέτυχαν οι αγρότες αυτού του τμήματος του Αργολικού κάμπου που άφησαν το μυαλό τυς να προχωρήσει σε πιο εκσυγχρονιστικές λύσεις.

ΦΩΤΟ:

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ