Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΤο πείραμα του Ερατοσθένη υλοποίησαν στο Δημοτικό σχολείο Δρεπάνου Αργολίδας

Το πείραμα του Ερατοσθένη υλοποίησαν στο Δημοτικό σχολείο Δρεπάνου Αργολίδας

Σήμερα, Πέμπτη 21/3/2019, ημέρα εαρινής ισημερίας ,ώρα 12:37μμ και στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΕΚΦΕ Αργολίδας η Στ τάξη του Δημοτικού σχολείου Δρεπάνου με τους εκπ/κους τους υλοποίησαν το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης.Ενα από τα δέκα πιο όμορφα επιστημονικά πειράματα !!

Στόχοι ήταν :
– να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών μας σε ένα διαφορετικό μάθημα, οδηγώντας τους στο προαύλιο -μια ευχάριστη ανοιξιάτικη μέρα- έξω από τα στενά όρια της σχολικής τάξης.
– να τους διδάξουμε βιωματικά ότι με απλές μετρήσεις φυσικών μεγεθών, με την παρατήρηση, την υπόθεση, τους κατάλληλους συλλογισμούς και, κυρίως, με τη θέλησή τους, μπορούν να οδηγηθούν π.χ. στη μέτρηση της περιφέρειας ακόμα και ενός ουράνιου σώματος, της Γης.
– να τους διδάξουμε διαδικασίες, φαινόμενα και έννοιες όπως: μετρήσεις, ακρίβεια, σφάλματα, ορολογία Γεωγραφίας και Αστρονομίας (π.χ. συντεταγμένες, ηλιοστάσια, ισημερίες κ.ά.) αλλά και Ιστορία της Επιστήμης και του κόσμου ολόκληρου, μέσα από την αδιαμφισβήτητη αξία της συνεισφοράς προγόνων μας όπως ο Ερατοσθένης, στο επιστημονικό γίγνεσθαι.
– να τους πείσουμε με τον πιο παραστατικό τρόπο για την ακλόνητη ισχύ της τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης και τη διαχρονική και ανυπέρβλητη συνεισφορά των Θετικών Επιστημών για την κατανόηση του σύμπαντος κόσμου. Τέλος,
– να αναδείξουμε την ανεκτίμητη αξία της συνεργασίας, αφού στη δράση αυτή συνεργάζονται υποδειγματικά, γόνιμα και δημιουργικά:

Ευχαριστούμε την κ. Μανουσάκη Κλεοπάτρα υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Αργολίδας για την άψογη συνεργασία και προετοιμασία των μαθητών και τους εκπαιδευτικούς της ΣΤτάξης. Ήταν μια πρωτόγνωρη αλλά όμορφη εμπειρία για τους μαθητές μας. ,

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ