Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνεχίζονται οι ενημερώσεις στα σχολεία από την «Ελπίδα Ζωής»

Συνεχίζονται οι ενημερώσεις στα σχολεία από την «Ελπίδα Ζωής»

Στο πλαίσια της συνεργασίας του Κέντρου «Ελπίδα Ζωής» με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου υλοποιήθηκε ένα ακόμα βραχύχρονο πρόγραμμα, με θέμα «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω… είμαι εγώ», για τους μαθητές του Α1 τμήματος, στις  12,18 και 20 Μαρτίου.

Οι μικροί μαθητές μέσα από παραμύθια, ζωγραφική, παιχνίδια, κατασκευές και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα, που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους.

Το πρόγραμμα διάρκειας τριών δίωρων συναντήσεων στοχεύει στην βιωματική εκμάθηση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

«Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη σημασία της μοναδικότητας του καθενός αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα». Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων, δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης, στην ποικιλία και τις αιτίες που μας τα προκαλούν.

Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού», αναφέρεται στην ενημέρωση του Κέντρου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Βασιλική Γεωργιλά- κοινωνική λειτουργό.

«Διαδίκτυο… αυτός ο άγνωστος φίλος μας» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

Μια ακόμη δράση, για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου,  υλοποιήθηκε και στους μαθητές του Ε2 μαθητικού τμήματος του 3ο Δημοτικού Σχολείου Άργους,  για την ασφάλεια  στο διαδίκτυο, με θέμα «Διαδίκτυο …αυτός ο άγνωστος φίλος μας», στις 13, 15 και 20 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διάρκειας τριών δίωρων συναντήσεων.
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, συζήτηση, παιχνίδια κα, τα παιδιά μίλησαν για τη σχέση που έχουν με το διαδίκτυο αναγνωρίζοντας τα οφέλη του καθώς αποτελεί χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, μάθησης, δημιουργίας, διασκέδασης, ψυχαγωγίας.
Η αλήθεια είναι ότι με ένα κλικ μπορούν να μάθουν, να παίζουν, να συνομιλούν. Με ένα κλικ όμως μπορούν και να έρθουν αντιμέτωπα με κινδύνους και δύσκολες καταστάσεις. Τα παιδιά μοιράστηκαν σκέψεις, απορίες, εμπειρίες προβληματισμούς.

Μέσα από την παρέμβαση τονίστηκαν:
– Η σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο
– Οι κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν από συνομιλίες με αγνώστους
– Τα διαδικτυακά παιχνίδια
– Οι τρόποι αναζήτησης πληροφοριών
– Οι ασφαλείς κωδικοί
– Ο διαδικτυακός εκφοβισμός και τέλος                                                      – η ισορροπία που πρέπει να διατηρήσουμε ανάμεσα στον κόσμο του διαδικτύου και τον πραγματικό κόσμο.

Τις συναντήσεις με τους μαθητές  υλοποίησε η Ιωάννα Καββεζού- κοινωνική λειτουργός.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ