Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣτην τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο συμμετείχε ο Σ.Ε. Τολού

Στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο συμμετείχε ο Σ.Ε. Τολού

Με πολύ θετικό κλίμα, πολύ κόσμο στο ελληνικό περίπτερο και όλους τους ξενοδόχους, πραγματοποιήθηκε η φετινή ITB, στο Βερολίνο, η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως.

 

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού συμμετείχε στην ΙΤΒ, στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  με εκπρόσωπο τον πρόεδρο του Γιάννη Γεωργιδάκη. Εγινε διανομή των εντύπων του Σ.Ε.Τ.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι για επαγγελματίες του Τουρισμού καί μόνο οι 2 τελευταίες ημέρες είναι για το κοινό. Για την περιοχή μας υπάρχει το σταθερό «μικρό» ενδιαφέρον, καθώς το Τολό, λόγω έλειψης ικανοποιητικής πρόσβασης (αεροδρομίου), είναι εκτός των περισσότερων προγραμμάτων.

Έχουν γίνει από την πλευρά των Ελλήνων ξενοδόχων, οι αναμενόμενες -και επαναλαμβανόμενες- παρατάσεις στα early bookings, ενώ οι tour operators, πιέζουν για εκπτώσεις. Έλληνες ξενοδόχοι, χαρακτηρίζουν ικανοποιητικό (αν και μειωμένο) πάντως το επίπεδο των κρατήσεων, όπως επίσης και αναμενόμενη την φετινή κόπωση των κρατήσεων για Ελλάδα, λόγω της ακραίας υπερφορολόγησης που βιώνει ο κλάδος καθώς και της επανάκαμψης της Τουρκίας.

Οι Γερμανοί Tour Operators είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι για την τρέχουσα περίοδο, καθώς η επιθυμία των Γερμανών για ταξίδια δεν προβλέπεται να μειωθεί στο προσεχές μέλλον. Σύμφωνα με στοιχεία του Ιανουαρίου 2019, ο ένας στους δύο δηλώνει με βεβαιότητα ότι θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα πολυήμερο ταξίδι. Μόνο ένα ποσοστό 17% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ταξιδέψει ενώ οι υπόλοιποι είναι, επί του παρόντος, αναποφάσιστοι».

Στην έρευνα που διεξήχθη η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των υποψήφιων ταξιδιωτών, πίσω από την Ισπανία και την Ιταλία.
Ανθρωποι του Τουρισμού τόνιζαν ότι οι προοπτικές του ελληνικού Τουρισμού θα είναι ευοίωνες, αν μειωθεί η φορολογία. Παράλληλα, σημειώναν ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, το 2020 θα είναι ακόμη δυσκολότερο σε σχέση με το 2019. Υπογραμμίζουν δε ότι το 2019 αναμένεται μείωση εσόδων στα ξενοδοχεία.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ