Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΤο ΓΑΒ LAB προσφέρει δωρεάν μαθήματα ρομποτικής στο Ναύπλιο για μαθητές δημοτικού

Το ΓΑΒ LAB προσφέρει δωρεάν μαθήματα ρομποτικής στο Ναύπλιο για μαθητές δημοτικού

Ο Χώρος Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB στο Ναύπλιο προσφέρει δωρεάν μαθήματα ρομποτικής για μαθητές δημοτικού.

Η ρομποτική έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ήδη πολλά παιδιά ασχολούνται μαζί της συστηματικά, εμπνέονται, σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους. Για να έχουν ακόμη περισσότερα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυτό το συναρπαστικό αντικείμενο, το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσφέρει δωρεάν τα ακόλουθα μαθήματα ρομποτικής για μαθητές δημοτικού:

Ημέρα και ώρα Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 17:00-19:00
Θέμα μαθήματος Ο προγραμματισμός του ρομπότ mbot
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Προκόπης Λέων, Γιώργος Παταρίδης
Ηλικίες μαθητών 4η-6η Δημοτικού

Ημέρα και ώρα Κυριακή, 7 Απριλίου 2019, 17:30-19:30
Θέμα μαθήματος Ρομποτικές κατασκευές με Lego WeDo 2
Υπεύθυνος εκπαιδευτικός Μανώλης Δημητρούλης
Ηλικίες μαθητών 5η-6η Δημοτικού

Για τη συμμετοχή των παιδιών στα μαθήματα είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 27520 23836 στο διάστημα από 09:00 έως 13:00, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://goo.gl/n6JG39. Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα μαθήματα οργανώνονται στο πλαίσιο της λειτουργίας του Χώρου Κανοτομίας του ΓΑΒ LAB στο Ναύπλιο, στο χώρο του ΕΠΑ.Λ. Ναυπλίου.

Ο Χώρος Καινοτομίας είναι μια πρωτοβουλία του ΓΑΒ LAB που σκοπό έχει να επιτρέψει στη νεανική δημιουργικότητα να μείνει εδώ, να εκφραστεί, να ωριμάσει και να παράξει αξία, υπηρεσίες, ευκαιρίες και προϊόντα για όλους μας. Ειδικότερα για την πόλη του Ναυπλίου, ο Χώρος Καινοτομίας σκοπό έχει να αποτελέσει κόμβο πρόσβασης της σχολικής κοινότητας σε κοινόχρηστες υποδομές και εκπαιδευτικό υλικό που δεν είναι εφικτό να αναπτυχθούν ξεχωριστά σε κάθε σχολείο, όπως ενδεικτικά υποδομές εκπαιδευτικής ρομποτικής.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ