Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΕκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και γονείς «Θέλω ν’ ανέβω στο φεγγάρι» στο...

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και γονείς «Θέλω ν’ ανέβω στο φεγγάρι» στο Άργος

Η Παιδική- Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους-Μυκηνών, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α.Μ.,

σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 2-5 ετών και τους γονείς τους, με τίτλο «Θέλω ν’ ανέβω στο φεγγάρι».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ., στο χώρο της Παιδικής- Νεανικής Βιβλιοθήκης.

Το 2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκίνησε, πιλοτικά, ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών με τίτλο «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα». Στόχος ήταν να ενισχύσει τις επισκέψεις σχολικών τάξεων στις βιβλιοθήκες, να δημιουργηθεί μια σταθερή ομάδα παιδιών που θα επισκέπτεται τη βιβλιοθήκη τις απογευματινές ώρες, παίρνοντας μέρος στις δράσεις του Δικτύου και να αναδειχθούν οι τοπικές βιβλιοθήκες ως κέντρα άτυπης εκπαίδευσης, όπου η γνώση προσεγγίζεται μέσα από τον πειραματισμό, τη βιωματική εμπειρία και τα πολλά βιβλία. Μετά την επιτυχή εφαρμογή του, το πρόγραμμα συνεχίζεται για το σχολικό έτος 2018-19.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και οι βιβλιοθήκες θα αφιερώσουν τις συναντήσεις τους στη Σελήνη, αγαπημένο θέμα παλιότερων αλλά και σύγχρονων ποιητών. Ταυτόχρονα όμως το 2019 σηματοδοτεί και την επέτειο των 50 χρόνων από το 1969 όταν ο άνθρωπος έκανε το πρώτο του βήμα στο φεγγάρι. Η παρούσα συνάντηση έχει τίτλο «Θέλω ν΄ανέβω στο φεγγάρι»: βιβλία για πολύ μικρά παιδιά, στοχεύοντας στη γνωριμία των παιδιών προσχολικής ηλικίας (2-5 ετών) και των γονιών τους με τη βιβλιοθήκη και τη θεματική ανάγνωση.

Εμψύχωση: Μαριλένα Καλογεράκη (Νηπιαγωγός- Θεατροπαιδαγωγός)

Σας περιμένουμε όλους!

Είσοδος ελεύθερη
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο της βιβλιοθήκης : 2751069484.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.Μ.,
Πέτρος Διολίτσης

Οι υπεύθυνες της βιβλιοθήκης,
Πένυ Καχριμάνη
Ελένη Σιδέρη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ