Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣτο Ναύπλιο ο 4ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου

Στο Ναύπλιο ο 4ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 4ο διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» (Athena IOOC), που ξεκινά στο Ναύπλιο τη Δευτέρα 18 Μαρτίου και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Το Ναύπλιο επελέγη φέτος ως τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής πόλης αλλά και του ελαιώνα της Αργολίδας.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης θα γίνουν στο Βουλευτικό, κτίριο μεγάλης συμβολικής αξίας που ήταν η 1η Βουλή των Ελλήνων του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Η κριτική επιτροπή, την οποία συναπαρτίζουν 20 διεθνούς φήμης δοκιμαστές ελαιολάδου από 12 χώρες θα κληθεί να αξιολογήσει πάνω από 360 έξτρα παρθένα ελαιόλαδα από 14 χώρες: Αλγερία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία, Σλοβενία, Τουρκία, Τυνησία, Χιλή και φυσικά Ελλάδα.

Τα ελαιόλαδα βαθμολογούνται σε μία κλίμακα από 65 έως 100 και ανάλογα βραβεύονται ή όχι με χάλκινο, αργυρό, χρυσό ή μεγάλο χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια, τα καλύτερα ελαιόλαδα του διαγωνισμού ―όσα έχουν βαθμολογηθεί από 95/100 και επάνω― δοκιμάζονται εκ νέου για να αναδειχθεί το καλύτερο του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός Αthena οργανώνεται από την εταιρεία Vinetum με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Ο διαγωνισμός τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Enterprise Greece, του Κέντρου Ελιάς της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ