Ναύπλιο: Άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019»… (βίντεο+φωτό)

- Advertisement -

Σήμερα Παρασκευή 15-03-2019 λίγο πριν το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019» στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

- Advertisement -

ΒΙΝΤΕΟ:

 

Η άσκηση αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν μερικής κατάρρευσης κτηρίου, με εκδήλωση φωτιάς και απεγκλωβισμού ατόμων και ακολούθησαν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο.

Στο σχέδιο προβλεπόταν αναγγελία, άμεση κινητοποίηση της πρώτης εξόδου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, κλιμάκωση με αποστολή περισσοτέρων δυνάμεων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους, τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος (στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους), το Ε.Κ.Α.Β., της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού και των Εθελοντών του Ε.Ε.Σ. και της Ε.Ο.Δ..

Σκοπός της άσκησης ήταν:
Η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και η εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδας, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.
Ο έγκαιρος εντοπισμός δυσχερειών στο συντονισμό και τη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και Φορέων.

Να σημειωθεί ότι κατά την ώρα της άσκησης ένας πυροσβέστης υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Άργους. 

ΦΩΤΟ: 

- Advertisement -