Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΤο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου 15 έως τις 17 Μαρτίου 2019 στο...

Το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου 15 έως τις 17 Μαρτίου 2019 στο Ναύπλιο

Το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσουθα γίνει από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2019 στο Ναύπλιο

Στο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου (Ναύπλιο 15-17 Μαρτίου), εκτός των άλλων σημαντικών συμμετοχών, προσκεκλημένη θα είναι και η ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας (επάνω φωτογραφία), υπό την διεύθυνση του μαέστρου και κιθαριστή Αλέξανδρου Παπαρίζου. Καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο κιθαριστής Τάσος Ιωακειμίδης.

Σημειώνεται, ότι η ορχήστρα ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα που αναγνωρίζεται από τον Σύλλογο και πως η συμμετοχή των μελών της (καθηγητών και σπουδαστών) είναι εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία οικονομική συνδρομή.

Επίσης, η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου-Μαγνησίας, έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων, Μακεδονίας, Παρνασσού, Αττικής, σε σύμπραξη με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, αλλά και την Santa Barbara Guitar Orchestra, ενώ έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής, χάρις στο ψηφιακό cd, που κυκλοφορεί από την FM Records, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής παγκοσμίως.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ