Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΑνακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των εκλογών από το ΥΠ.ΕΣ.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των εκλογών από το ΥΠ.ΕΣ.

Το Υπουργείου Εσωτερικών ξεκαθαρίζει τις οποίες φήμες και παρασκηνιακές διεργασίες είχαν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα για πιθανές πρόωρες εθνικές εκλογές τον Μαίο.

Ανακοίνωσε όπως βλέπετε και στο σχετικό απόσπασμα από την ιστοσελίδα του http://www.ypes.gr τις ημερομηνίες των Ευρωεκλογών καθώς και του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που θα γίνουν στις 26 Μαίου.

Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών για την εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.

Απομακρύνεται λοιπόν το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών χωρίς βέβαια να αποκλείονται πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας τον προσεχή Οκτώβρη.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Υπουργείου:

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4406/2016 ΦΕΚ 133 / τ.Α΄ / 26 Ιουλίου 2016 «Αναλογική Εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διερεύνηση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών», το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν όλοι οι πολίτες έλληνες και ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 του ΠΔ 26/2012 (Α’ 57) για την εφαρμογή των ανωτέρω η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο.

 

Μεταβολές στους εκλογικούς καταλόγους στο πλαίσιο της Α΄ αναθεώρησης του 2019

26 ΜΑΪΟΥ 2019 – ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 – ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ