Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΑναγνωσταρά δείχνουν οι Αθηναίοι ρεπόρτερ …για τον δήμο Ναυπλιέων

Αναγνωσταρά δείχνουν οι Αθηναίοι ρεπόρτερ …για τον δήμο Ναυπλιέων

Η προσδοκία για κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές και τα συνεχή αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που τις δίνουν από 6 μέχρι και 11 μονάδες περισσότερες από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτούν σενάρια και για πολλούς αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς.

Είναι πολλοί εκείνοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που σε “γαλάζιες” περιοχές είναι αισιόδοξοι ότι θα κερδίσουν τον δήμο τους, επειδή θα συσπειρώσουν τους οπαδούς της Ν.Δ. Φτάνει να μην μοιράζονται την “Γαλάζια” στήριξη με άλλους συνυποψηφίους τους.

Ένας από αυτήν την κατηγορία δήμων είναι και ο δήμος Ναυπλιέων. Ο πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς χωρίς αμφιβολία είναι η “γαλάζια” επιλογή. Πρoέρχεται από το μηχανισμό της Ν.Δ., είναι μέλος, ήταν πρώην υποψήφιος βουλευτής, διακηρύσσει ο ίδιος ότι είναι ο μόνος νεοδημοκράτης υποψήφιος. 

Ξέροντας ότι η μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων είναι η Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος και νυν δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος προσπαθεί να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερους “γαλάζιους” υποψηφίους στον συνδυασμό του. Το ίδιο φαίνεται να προσπαθεί να κάνει και ο  υποψήφιος για το δήμο Ναυπλιέων κ. Τάσος Σαλεσιώτης. Η προσπάθεια γίνεται για την “αφαίμαξη” γαλάζιων ψήφων, αφού και οι δύο δηλώνουν ανεξάρτητοι, αλλά είναι γνωστό ότι και οι δύο προέρχονται από την κεντροαριστερά.

Πόσο θα καταφέρει ο κ. Αναγνωσταράς να κρατήσει το μεγάλο όγκο των νεοδημοκρατών; Η απάντηση είναι άγνωστη. Υπάρχουν όμως δύο τελευταίες δημοσιεύσεις Αθηναϊκών εφημερίδων που πρέπει να λάβουμε υπ’όψη μας. Η εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” στις 2 Μαρτίου και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Παρασκευής 8 Μαρτίου θεωρούν δεδομένο ότι ο κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς έχει συσπειρωμένη την ΝΔ κοντά του.

 

Στο Ναύπλιο ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς φαίνεται να συσπειρώνει την “όλη” Ν.Δ. γράφουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ενώ ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ποιο βέβαιος γράφει ότι “Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στο Ναύπλιο, όπου ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς στηρίζεται από τη Ν.Δ. και φαίνεται να τη συσπειρώνει”. Τι ξέρουν άραγε οι ρεπόρτερ των Αθηναϊκών εφημερίδων; Κάποιες δημοσκοπήσεις που εμείς δεν γνωρίζουμε ή μήπως έχουν κάποιες πληροφορίες από ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας;

Λίγες βδομάδες ακόμη και η κατάσταση για τον δήμο Ναυπλιέων θα είναι λιγότερο θολή.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ