Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΥΣ (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες στην εκδήλωση για τη...

Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΥΣ (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες στην εκδήλωση για τη μέρα της γυναίκας

Τη μέρα αυτή τιμάμε τους αγώνες των γυναικών για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, της ισοτιμίας τους και της χειραφέτησής τους.

Οι εργάτριες της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ στις 8 Μάρτη του1857 κατέβηκαν σε απεργία και διαδήλωναν στους δρόμους ζητώντας λιγότερες ώρες δουλειάς , καλύτερες συνθήκες και τα αιτήματά τους αυτά, βάφτηκαν με το αίμα τους από το κράτος και την εργοδοσία.

Οι αγώνες αυτοί σήμερα, είναι ο φάρος που οδηγεί τις γυναίκες στο δρόμο του αγώνα και της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Η βαρβαρότητα που βιώνει η σύγχρονη γυναίκα σε όλα τα επίπεδα της ζωής της, με πρωτιά στην ανεργία και στη μερική απασχόληση χωρίς εργασιακά δικαιώματα με τη μητρότητα να είναι δική της ατομική υπόθεση γιατί θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία, χωρίς ελεύθερο χρόνο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ των Κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΩΝ που την υλοποιούν.

Εμείς όμως οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου δεν συμβιβαζόμαστε μ’ αυτή τη βαρβαρότητα και διεκδικούμε μια ζωή καλύτερη για μας και τα παιδιά μας, με τις δυνατότητες που υπάρχουν από την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ο μόνος δρόμος για μας είναι η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής και ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα.

Στο «ΚΑΦΕ ΣΤΡΕΤΟ», (δίπλα στον ΟΤΕ) την Τετάρτη 13 Μάρτη και ώρα 7μμ.

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΥΣ (Μέλος ΟΓΕ)
Μάρτιος 2019

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ