Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠαρέμβαση Ανδριανού για τη μη καταβολή δεδουλευμένων από τον Οκτώβριο του 2018...

Παρέμβαση Ανδριανού για τη μη καταβολή δεδουλευμένων από τον Οκτώβριο του 2018 σε μαθητές

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη μη καταβολή δεδουλευμένων από τον Οκτώβριο του 2018 σε μαθητές που παρακολουθούν το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας.

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα έγγραφη διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Αργολίδας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων από τον Οκτώβριο του 2018 σε μαθητές που παρακολουθούν το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας.

Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ έγγραφη διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ όπου μεταξύ άλλων καταγγέλλεται το γεγονός ότι οι μαθητές που παρακολουθούν το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας βρίσκονται από τον Οκτώβρη του 2018 σε καθεστώς μη καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Ακόμη, επισημαίνεται το πρόβλημα που δημιουργεί η υποχρέωση με Υπουργική απόφαση καταβολής 100 ευρώ ως πρόσθετα εξέταστρα για όσους μαθητές δεν θα πετύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έτους μαθητείας προκειμένου να επαναλάβουν τις εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι με δεδομένη την οικονομική κατάσταση η κυβερνητική πολιτική θέτει επιπλέον εμπόδια στους μαθητές που προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να λάβουν την πιστοποίηση για να ασκήσουν το επάγγελμα που έχουν επιλέξει.

Τέλος, το έγγραφο υπογραμμίζει τα προβλήματα υποχρηματοδότησης, ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή και βιβλία, κατάργησης τμημάτων και ειδικοτήτων κάθε χρονιά, μείωσης του σταθερού και μόνιμου προσωπικού και βεβαίως της αγωνίας της επαγγελματικής αποκατάστασης των μαθητών.

Τούτων δοθέντων, σας καλώ να αναλάβετε άμεσα κάθε προσήκον μέτρο για την άμεση αντιμετώπιση των ως άνω ζητημάτων».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ