Η “Αίθουσα Βασιλείου Κ. Χαραμή” …μια εκκρεμότητα στο χρέος…

- Advertisement -

Ο “δάσκαλος” Βασίλειος Κ. Χαραμής μπορεί πλέον να περιηγείται στον χώρο του, να θυμάται πρόσωπα και εκδηλώσεις, να συγκινείται με την παρουσία του σε γεγονότα που, ηγέτης ο ίδιος, συνέβησαν μέσα στον χρόνο στην πόλη μας…

- Advertisement -

 

Μαζί του θα έχουν να θυμούνται οι μαθητές του που αποτελούσαν την “χορωδία του”, την “Φιλαρμονική του”, την κοινωνία του Ναυπλίου… αλλά και να μαθαίνουν οι μελλοντικοί επισκέπτες… Πρόσωπα γνωστά και αγαπημένα που έχει καλύψει η πατίνα του χρόνου και μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Τότε, που οι ψευδαισθήσεις της αιωνιότητας φάνταζαν αληθινές.

Πριν από οκτώ, περίπου, μήνες και με μια σεμνή τελετή ο Δήμος Ναυπλίου, προς τιμήν του, μετονόμασε την αίθουσα του ιστορικού “ΤΡΙΑΝΟΝ” σε “ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Κ. ΧΑΡΑΜΗ”. Σήμερα, η αίθουσα πλαισιώνεται από σαράντα τρείς φωτογραφίες που σηματοδοτούν την διαδρομή του “δάσκαλου” αλλά και την διαδρομή μιας πολιτείας που συνδέθηκε με το πρόσωπό του.

Μια μόνιμη έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” έχει ανθίσει στο κτήριο του “ΤΡΙΑΝΟΝ”. Όλες οι φωτογραφίες είχαν εκτεθεί στο Βουλευτικό τον Μάιο του 2018, με την επιμέλεια των μελών του Δ.Σ. Γιώργου Καρατάσου και Κατερίνας Μπεκιάρη. Τώρα απέκτησαν την μόνιμη θέση τους, μαζί με τον μαέστρο … ο οποίος επιβλέπει όλο το “ΤΡΙΑΝΟΝ” με το βλέμμα που έχει αποδώσει τόσο εκφραστικά στην προσωπογραφία του η καλλιτέχνις Κατερίνα Μπεκιάρη και μας παρατηρεί “αφ΄ υψηλού”…

«Η προσφορά του “δάσκαλου” προς την πόλη του Ναυπλίου δεν θα πρόκειται να καλυφθεί από την σκόνη του χρόνου και της λήθης …», αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου «Παλαμήδης» Θ. Σ. Σπαντιδέας.

 

- Advertisement -

________________