Ταραμοσαλάτα Kωνσταντινοπολίτικη

- Advertisement -

Η γιαγιάδες , τις σκορδαλιές και τις ταραμοσαλάτες τις έφτιαχναν πάντα στο γουδί.

Βέβαια είχε περισσότερη φασαρία απ’ ότι στο μπλέντερ και η ταραμοσαλάτα γίνεται λιγότερο λεία, αλλά η γεύσεις της “ακούγονται” πεντακάθαρα στη γλώσσα.Σας δίνω την μυστική …εώς τώρα συνταγή .

- Advertisement -

Υλικά
250 γρ. ταραμά λευκό
1/2 κιλό ψωμί
1 λίτρο ηλιέλαιο
150 ml. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά

Βήματα 1

Χτυπάμε πολύ καλά τον ταραμά με το λεμόνι για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε κορδόνι πολύ πολύ λίγο για να μην μας κόψει η ταραμοσαλάτα.

Στα μισά προσθέτουμε και το ψωμί που έχουμε μουσκέψει σε νερό και έχουμε στραγγίξει.

Συνεχίζω με το ηλιέλαιο και τελειώνω με το ελαιόλαδο.

http://pasmageirevontas.gr

- Advertisement -