Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑAποζημίωση και στήριξη των παραγωγών με ζημιές από την κηλίδωση ζητά ο...

Aποζημίωση και στήριξη των παραγωγών με ζημιές από την κηλίδωση ζητά ο Ανδριανός

Με παρέμβαση του στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός ζητά να πληροφορηθεί με “ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα διασφαλιστεί η αποζημίωση και στήριξη των παραγωγών πορτοκαλιών στην Αργολίδα που επλήγησαν από κηλίδωση μίσχου και εν συνεχεία καρπόπτωση, λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, συνεχών βροχοπτώσεων και ανεμοθύελλας”.

Ο κ. Ανδριανός αναφέρεται στους 80.000 τόνους πορτοκάλια που επλήγησαν στην Αργολίδα από κηλίδωση μίσχου με συνέπεια την συνεχή καρπόπτωση, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και ανεμοθύελλας.

Η ερώτηση του κ. Ανδριανού απευθύνεται προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Αραχωβίτη και  έχει στόχο την προώθηση του αιτήματος των παραγωγών της Αργολίδας για άμεση αποζημίωση και στήριξη τους.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η ζημιά αυτή των καλλιεργητών δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ και  είναι πλέον επιτακτικά αναγκαίο να ενεργοποιηθεί κάθε δυνατότητα (de minimis, ΠΣΕΑ) για την αποζημίωση και την στήριξη των παραγωγών που δίνουν άνιση μάχη επιβίωσης.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ