Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠροσπάθεια προβολής και προώθησης των «Δρόμων της Ίασης»

Προσπάθεια προβολής και προώθησης των «Δρόμων της Ίασης»

Ο Δήμος Επιδαύρου και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε μια προσπάθεια προβολής και προώθησης της σύστασης του Διεθνούς Δικτύου Πόλεων που έχουν στα διοικητικά τους όρια Αρχαία Ασκληπιεία, καθώς και των σκοπών που φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει το Δίκτυο, πραγματοποίησε μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση , την Παρασκευή στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Στην εκδήλωση προήδρευσε ο δήμαρχος Επιδαύρου Κων/νος Γκάτζιος.

Παρευρέθηκαν ιδρυτικά μέλη του Δικτύου όπως οι κ. κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης-καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μαρία Γαζούλη-αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών  Καθηγητής κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, πλειάδα επιστημόνων, ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Είχε προηγηθεί η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δικτύου στις 14 Οκτωβρίου 2018 στο Λυγουριό, εντός του Αρχαιολογικού Χώρου Ασκληπιείου Επιδαύρου, όπου συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του Δικτύου και διερευνήθηκαν τρόποι διεύρυνσής του, προκειμένου να υλοποιηθεί η έννοια του “Διεθνούς”. Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να προβληθεί στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα η πρωτοβουλία και οι σκοποί του Δικτύου που τυγχάνουν της υποστήριξης και των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Οι επόμενες συνεδριάσεις προγραμματίζονται στους Δήμους Κω και Τρικκαίων.

«Η δράση αυτή αποτελεί όραμα ζωής για τον σεβαστό καθηγητή κ. Λαμπρινουδάκη και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε αυτήν. Ιδιαίτερη είναι η συνεισφορά της αναπληρώτριας καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Μαρίας Γαζούλη», σημειώνει ο δήμαρχος Επιδαύρου Κων.Γκάτζιος.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ