Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLEΌσκαρ 2019: «Γιώργο είσαι ο καλύτερος!» - Δάκρυσε ο Λάνθιμος με την...

Όσκαρ 2019: «Γιώργο είσαι ο καλύτερος!» – Δάκρυσε ο Λάνθιμος με την Κόλμαν

Σε μια βραδιά που δεν επεφύλασσε σχεδόν καμία έκπληξη, με τα περισσότερα βραβεία να μοιράζονται και να πηγαίνουν στα φαβορί, το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου που κατάφερε να αποσπάσει η Ολίβια Κόλμαν για το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου ίσως ήταν η πιο ευχάριστη στιγμή.

Η υπέροχη Βρετανή ηθοποιός, πρωταγωνίστρια της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου όπου υποδύθηκε τη Βασίλισσα Άννα, κατάφερε να νικήσει το μεγάλο φαβορί Γκλεν Κλόουζ, μια σπουδαία ερμηνεύτρια που δυστυχώς έχασε για έβδομη φορά στην καριέρα της το Όσκαρ.

55 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ Όσκαρ 2019: Το διασημότερο κόκκινο χαλί και οι αφίξεις των σταρ στην τελετή Φανερά συγκινημένη δέχτηκε ένα φιλί από τον Έλληνα σκηνοθέτη προτού ανέβει στη σκηνή του Dolby Theatre για να παραλάβει το βραβείο από τους περσινούς νικητές Φράνσις Μακντόρμαντ και Σαμ Ρόκγουελ. «Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης, με την καλύτερη ταινία»( το βίντεο ΕΔΩ ) είπε μεταξύ άλλων στον ευχαριστήριο λόγο της, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μεγάλη της αντίπαλο, η οποία χαμογελούσε με φανερή αμηχανία. Την ώρα εκείνη ο σκηνοθέτης έκανε ένα κοντινό πλάνο στον Γιώργο Λάνθιμο, και κατέγραψε πως ήταν δακρυσμένος από συγκίνηση.

Το Όσκαρ της Κόλμαν ήταν το μοναδικό που κατάφερε να κερδίσει η ταινία του Λάνθιμου από τις 10 συνολικά υποψηφιότητες που είχε συγκεντρώσει. Η 45χρονη ηθοποιός που συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με τον Έλληνα δημιουργό μετά τον «Αστακό» πρόκειται να πρωταγωνιστήσει, αυτή φορά ως Βασίλισσα Ελισάβετ, στους επόμενους κύκλους της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «The Crown».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ