Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΗ ομιλία του Αντώνη Καλοθέου πρόεδρου του Εμπορικού συλλόγου Άργους στην γενική...

Η ομιλία του Αντώνη Καλοθέου πρόεδρου του Εμπορικού συλλόγου Άργους στην γενική συνέλευση της ΕΣΕΕ

Ο πρόεδρος Αντώνης Καλοθέου παραβρέθηκε στην γενική συνέλευση της ΕΣΕΕ εκπροσωπώντας τον Εμπορικό Σύλλογο Άργους και την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ( ΟΕΣΠ&ΝΔΕ) την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου Στο ολιγόλεπτο χρόνο που του δόθηκε ,μίλησε για τα κυριότερα προβλήματα των Εμπόρων Συναδέλφων που είναι τα παρακάτω.

Περιληπτικά τα θέματα :
Εκπτώσεις προσφορές
Κατάργηση του νόμου Γιακουμάτου που μας αναγκάζει να γίνονται προσφορές όλο τον χρόνο ,Κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και κανονικές εκπτωσεις μόνο Φεβρουάριο για τις χειμερινές και Αύγουστο για τις καλοκαιρινές .
……………………………………………………………………………………………………………
Φορολογικό – Ζητάμε αφορολόγητο ότι και στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες – μείωση ΦΠΑ και συντελεστή φορολόγησης .
Απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ επιχειρήσεων με χαμηλό ετήσιο τζίρο έως 25.000 ευρώ, από τις 10.000€ που είναι σήμερα.
……………………………………………………………………………………………………………….
ΔΕΗ
Να γίνουν διευκολύνσεις σε όλους ανεξαιρέτως που έχουν χάσει την ρύθμιση και σε όσους έχει γίνει διακοπή και έχουν κάνει επανασύνδεση, για να μπορούν να πληρώνουν τον τρέχοντα λογαριασμό και την δόση .
Προτείνουμε μέχρι 1000€ να γίνουν 36 δόσεις , μέχρι 2000€ να γίνουν 48 δόσεις , μέχρι 3000€ να γίνουν 60 δόσεις και ούτω καθ εξής , με λίγα λόγια κάθε 1000€ να προστίθεται και 12μήνες .
Όσοι έχουν κοινωνικό τιμολόγιο στο σπίτι να έχουν και στο κατάστημα , αφού πρόκειται για το ίδιο άτομο .
…………………………………………………………………………………………………………….
Ασφαλιστικό-οφειλές
Η πάγια θέση μας είναι υπολογισμός των οφειλών από το 2009 έως το 2016 να γίνει όπως γίνεται σήμερα επί των κερδών η με την χαμηλότερη κλάση σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς .
Αφαίρεση του κλάδου ασθενείας εφόσον δεν σφράγιζαν τα βιβλιάρια των οφειλετών.
Την χρέωση το υπέρ ΟΑΕΔ-ΟΕΕ εφόσον δεν έδιναν επίδομα ανεργίας σε συναδέλφους που έκλεισαν .
Τόκους και επιβαρύνσεις 100%.
………………………………………………………………………………………………………………
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ( ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ) Δυστυχώς όμως ο νόμος έχει προβλέψει για πολύ λίγους επιχειρηματίες που μπορούν να προστατευτούν.
Συγκεκριμένα θα μπει στο νόμο η προστασία της πρώτης κατοικίας για τα ενυπόθηκα επιχειρηματικά δάνεια .
Θα επισημάνω μόνο τα αρνητικά από όσα διαβάσαμε στον τύπο.
Αρνητικό είναι το Κούρεμα ενός δανείου θα πραγματοποιείται όταν ξεπερνά το 120% της αξίας του ακινήτου .
Προτείνουμε το κούρεμα ενός δανείου να πραγματοποιείται όταν ξεπερνά την αξία του ακινήτου . Αρνητικό επίσης είναι το υπόλοιπο του δανείου να μην ξεπερνά τις 130.000€. Αν είναι για το ενυπόθηκο δάνειο δίχως τους κεφαλαιοποιημένους τόκους είναι σωστό. Αν είναι για το σύνολο των δανείων είναι αρκετά χαμηλό . Θα πρέπει να οριστεί μεγαλύτερο όριο δανείου περίπου των 300.000€.
Η προστασία της πρώτης κατοικίας για τα επιχειρηματικά δάνεια ,να μην προϋποθέτει αναγκαστική ρύθμιση, γιατί η κρίση στον επιχειρηματικό κόσμο συνεχίζεται και το μεγαλύτερο ποσοστό δανειοληπτών βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Θα πρέπει η κυβέρνηση να προβλέψει και την κατηγορία των οικονομικά εξαθλιωμένων συναδέλφων που έχουν εγκλωβιστεί και δεν έχουν δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ρυθμίσεις και τους άνεργους . θα πρέπει επίσης να υπάρχει πρόβλεψη ώστε να μπορεί ο δανειολήπτης να προσφεύγει στην δικαιοσύνη δίχως προκαταβολή δόσης.
………………………………………………………………………………………………………………
Οικονομική ενίσχυση Συλλόγων από την ΕΣΕΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ