Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΈρχεται νέο κύμα χιονιά - Βίντεο η κίνηση των αέριων μαζών και...

Έρχεται νέο κύμα χιονιά – Βίντεο η κίνηση των αέριων μαζών και η προβλεπόμενη εξέλιξή τους έως και την Κυριακή

Μετά από μια σύντομη ανοιξιάτικη ανάπαυλα η κακοκαιρία επιστρέφει και φέρνει χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Μπορεί ο καιρός να προβλέπεται γενικά καλός και ζεστός έως και την Πέμπτη, αλλά από την Παρασκευή πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας, δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας. Προβλήματα από την Παρασκευή Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν στα ανατολικά.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Χιόνια το Σαββατοκύριακο Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Σαββατοκύριακο η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι κατακόρυφη και άνω των 10 βαθμών Κελσίου. H χιονόπτωση στα βόρεια προάστια θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να πέφτει ακόμα και στους 0 βαθμούς Κελσίου. Η εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει από την πλευρά της νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά άλλα και σε περιοχές της ηπειρωτικής χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Στο βίντεο ΕΔΩ φαίνεται η κίνηση των αέριων μαζών και η προβλεπόμενη εξέλιξή τους έως και την Κυριακή 24-2-2019. Με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς την περιοχή μας και με αποχρώσεις του κόκκινου οι θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς τη Δυτική Ευρώπη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ