Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚατασχέθηκε το αυτοκίνητο και αφαιρέθηκε το δίπλωμα από μεθυσμένο

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο και αφαιρέθηκε το δίπλωμα από μεθυσμένο

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο και αφαιρέθηκε το δίπλωμα από τον 67χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος ανάποδα στην εθνική οδό.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας με αφορμή το χθεσινό συμβάν, που από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, όταν 67χρονος Λαμιώτης οδηγούσε μεθυσμένος ανάποδα στην εθνική οδό, για 15 ολόκληρα χιλιόμετρα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Χάρης Λακαφώσης έδωσε παραγγελία, πέρα από τα προβλεπόμενα πρόστιμα από τον Κ.Ο.Κ., να κατασχεθεί το αυτοκίνητο και να αφαιρεθεί το δίπλωμα του 67χρονου μέχρι να γίνει το δικαστήριο, ο οποίος θα χρειαστεί να ξαναδώσει εξετάσεις για να αξιολογηθεί εάν είναι ικανός να οδηγήσει.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όταν υπάρχει αμφιβολία για την σωματική και τη διανοητική ικανότητα του οδηγού, ώστε να μπορεί να ελέγχει το όχημα, τότε θα πρέπει να αφαιρείται η άδεια ικανότητας οδήγησης, να κατάσχεται το αυτοκίνητο, ενώ οι οδηγοί θα εξετάζονται από γιατρούς και θα δίνουν πάλι εξετάσεις.

«Δεν παίζουμε με ανθρώπινες ζωές»

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παρά πολλά τροχαία που γίνονται στη Φθιώτιδα, εκ των οποίων αρκετά από αυτά οφείλονται σε μέθη, είναι ο λόγος που ο Εισαγγελέας υιοθετεί την σκληρή αυτή στάση, ειδικά απέναντι σε εκείνους που συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι ξανά και ξανά, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα άλλων πολιτών….«Δεν μπορούμε να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές…», φέρεται να είπε ο κ. Λακαφώσης δίνοντας αυστηρές εντολές στην Τροχαία και στην αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Μεταφορών για την εφαρμογή του νόμου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ