Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ" Εφυγε " ο Γιώργος Ρούβαλης - έγραψε ποιητικές συλλογές για το...

” Εφυγε ” ο Γιώργος Ρούβαλης – έγραψε ποιητικές συλλογές για το Ναύπλιο

Ο Γιώργος Ρούβαλης γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο.

Σπούδασε Ιστορία, Κοινωνιολογία, Λατινοαμερικάνικες Σπουδές, Διεθνείς Σχέσεις και Νομικά στην Αθήνα και στο Παρίσι, απ’ όπου πήρε διδακτορικό. Διετέλεσε υπάλληλος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Έζησε και δίδαξε σε Πανεπιστήμια στο Μεξικό και τη Βενεζουέλα. Έχει μεταφράσει Λατινοαμερικάνους ποιητές και συγγραφείς. Ασχολήθηκε με ιστορικές έρευνες για την ιδιαίτερή του πατρίδα. Δίδαξε Ιστορία και Λογοτεχνία της Λατινικής Αμερικής στην Εταιρεία Φίλων του Λαού από το 2002 και Μετάφραση από τα Ισπανικά στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές “Επιστροφή στ’ Ανάπλι”, 2002, “Τα ταξίδια του Οδυσσέα”, 2003, εκδ. Γαβριηλίδης, και “Ξεχασμένα Πορτραίτα”, 2010, εκδ. Ηριδανός καθώς και “Αrchipielago de sirenas”, 2010 στα Ισπανικά, το βιβλίο διηγημάτων “Στ’ Ανάπλι…”, 2005, εκδ. Γαβριηλίδης, τα βιβλία τοπικής ιστορίας για το Ναύπλιο, “Ναύπλιον, Σπηλιάδου 1”, αφήγημα 2008 , “Οι πέτρες και οι άνθρωποι. Μικροϊστορία του Ναυπλίου”, 2009, εκδ. Ναύδετο και “Ψαρομαχαλάς, η ψυχή του Ναυπλίου” εκδ. Χαραμάδα 2012, τη συλλογή διηγημάτων “Αναζητώντας την Σαλώμη”, 2010, εκδ. Στοχαστής και το μυθιστόρημα “Ταξίδι στη χώρα της Κίρκης”, εκδ. Στοχαστής 2012.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ