Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΑναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Τρίπολης ανακοίνωσε ο γ.γ. Αθλητισμού

Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Τρίπολης ανακοίνωσε ο γ.γ. Αθλητισμού

Για τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τρίπολης, μίλησαν σε συνέντευξη ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός και ο δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής.

 

Πριν την συνέντευξη Τύπου προηγήθηκε επίσκεψη – ξενάγηση του γ.γ. Αθλητισμού στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Τρίπολης, όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση του αθλητικού κέντρου αλλά και τις φθορές που υπάρχουν, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, ανέφερε: Υπάρχει μια σειρά προβλημάτων που έχουμε συζητήσει με τη Γ.Γ Αθλητισμού για να παρέμβουμε. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο ΔΑΚ Τρίπολης και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ελάχιστες έως και μηδαμινές. Σε συνεργασία με τη Γ.Γ Αθλητισμού εδώ και τρία χρόνια έχουμε καταφέρει να ωριμάσουμε κάποιες προτάσεις για να ικανοποιηθούν ανάγκες του Δήμου μας και όχι μόνο στην Τρίπολη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Παυλής μίλησε για την αντικατάσταση στέγης στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ ύψους 170.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όπου ανοίγουν οι προσφορές και θα αρχίσουν οι εργασίες άμεσα, για σημαντικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο 5χ5 της Βλαχέρνας και έχουν αιτηθεί μετά τις πλημμύρες του 2016 και έχει ενταχθεί πλέον στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και την τοποθέτηση για πρώτη φορά φωτισμού σε αυτό, αλλά και για την αξιοποίηση και πλήρη αναβάθμιση του προαύλιου χώρου στο 2οΓυμνάσιο και Λύκειο της Τρίπολης.

Σχετικά με το ΔΑΚ Τρίπολης έχουν προταθεί και δρομολογηθεί και επιμέρους παρεμβάσεις όπως: αλλαγή στέγης στο κλειστό κολυμβητήριο που λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, το οποίο και βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης, αναβάθμιση του ανοιχτού γηπέδου στίβου και των κερκίδων (στεγανοποίηση) και τοποθέτηση καθισμάτων, ενταγμένο εντάσσεται στο πρόγραμμα Φιλόδημος, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, αλλά και η συντήρηση όλων των πυλώνων που δεν έχει ξαναγίνει από την στιγμή που τοποθετήθηκαν.

Με τη σειρά του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, ευχαρίστησε για την φιλοξενία στην Τρίπολη και ανέφερε:

Οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης δυστυχώς δεν αντιστοιχούν στην εικόνα ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, είναι απαξιωμένες και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφαλείας… Με τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, το ΔΑΚ Τρίπολης θα εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Αθλητικό κέντρο μεικτών χρήσεων για σωματεία και τους πολίτες. Ευελπιστούμε να γίνει πόλος έλξης για μεγαλύτερες διοργανώσεις και ο αθλητισμός να προσφέρει στους κατοίκους αλλά και να γίνει ένα αναπτυξιακό εργαλείο για όλο το νομό με όλες τις κατάλληλες υποδομές.

Η Γ.Γ. Αθλητισμού κατάφερε να αναπτύξει σε όλη τη χώρα 219 αθλητικά έργα. Δεν αρκεί να έχεις πακτωλό χρημάτων όπως είχε ο αθλητισμός στο παρελθόν αλλά πρέπει να υπάρχει σωστός σχεδιασμός. Πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των περιφερειών, όλων των ανθρώπων χωρίς εξαίρεση περιοχών και να υπάρχει μια θεματική κάλυψη.

Για τα έργα Δημοτικής ιδιοκτησίας : Ο κάθε Δήμος θα πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει με την τεχνική του υπηρεσία και με την πρόταση που θα καταθέσει στο Υπουργείο σχετικά με τη σκοπιμότητα ενός έργου… να πείσει και να φέρει μια ώριμη μελέτη για την ένταξή του. Εδώ και 4 χρόνια στο Δήμο Τρίπολης έχουμε βρει έναν από τους Δήμους της χώρας που με πολύ μεγάλη συνέπεια, κάνει όλα τα απαραίτητα για την εξασφάλιση κονδυλίων. Δεν έχουν όλοι οι Δήμοι αυτή τη δυνατότητα… Η Δημοτική Αρχή διαθέτει την κατάλληλη φιλοσοφία.Ο Δήμος Τρίπολης, κατάφερε να είναι από τους λίγους Δήμους που με ώριμες μελέτες απέδειξε τη σκοπιμότητα των ζητούμενων έργων.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ