Απαράδεκτη ραγιαδίστικη ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο Καμπόσο από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

- Advertisement -

Με ανοικτή επιστολή του σήμερα το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ απευθύνεται στο δήμαρχο Άργους- Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμποσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου και τους καλούν να μην πάρουν απόφαση τοποθέτησης προτομής του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα σε δημόσιο χώρο του Άργους.

- Advertisement -

 

Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε την απάντηση του δημάρχου Άργους – Μυκηνών σε αυτή την πρωτότυπη, απαράδεκτη και χαμερπή παρέμβαση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνων Ελλάδος.

Η επιστολή αναφέρει:

Ανοιχτή Επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο ΄Αργους- Μηκυνών, με τη σκοπιμότητα τοποθέτησης προτομής Κωνσταντίνου Κατσίφα

Πληροφορηθήκαμε από σχετικά δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Άργους- Μυκηνών προτίθεται να προχωρήσει στην δημιουργία και τοποθέτηση προτομής του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σας επισημαίνουμε ότι ο Δήμος σας θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα και να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση της προτομής του Κ. Κατσίφα στην περιοχή σας.

Το ΕΕΤΕ, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και σύμβουλος του δημοσίου σε θέματα τέχνης, θέτει ζήτημα «σκοπιμότητας» τοποθέτησης της προτομής του Κ. Κατσίφα.

Η τοποθέτηση μιας τέτοιας προτομής, εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων. Σήμερα, που το θέμα της ειρήνης στα Βαλκάνια είναι ρευστό λόγω των διεθνών οικονομικών ανταγωνισμών και των επεμβάσεων των Διεθνών Οργανισμών, ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλά και της Ρωσίας, στα

εσωτερικά των βαλκανικών χωρών, μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του Δήμου σας ρίχνει λάδι στη φωτιά, είναι επικίνδυνη και δεν συμβάλει στην ειρήνη, την αλληλεγγύη και την συνεργασία των λαών. Ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, που ο εθνικισμός ενισχύεται στην Αλβανία, που η Αλβανική Κυβέρνηση εγείρει θέματα Τσάμηδων και με συνεργάτη το ΝΑΤΟ διεκδικεί αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια και επιδιώκει τη δημιουργία της

«Μεγάλης Αλβανίας».

Οι λαοί έχουν συμφέρον να ζουν ειρηνικά, να απομονώσουν κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή, να καταδικάσουν το ψυχροπολεμικό κλίμα κα τις στρατιωτικές επεμβάσεις, να απομονώσουν όλους εκείνους που έχουν φιλοπόλεμα σχέδια.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, καλεί το Δήμο ΄Αργους Μυκηνών να μην εγκρίνει την τοποθέτηση της προτομής Κ. Κατσίφα στην περιοχή.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος      Ο Γενικός Γραμματέας

Εύα Μελά           Παναγιώτης Βαρελάς

- Advertisement -

________________