Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΕπιχείρηση "sus scrofa": Ο κάλυκας από κυνήγι αγριογούρουνου φώτισε την δολοφονία Σταματιάδη

Επιχείρηση “sus scrofa”: Ο κάλυκας από κυνήγι αγριογούρουνου φώτισε την δολοφονία Σταματιάδη

Το αίμα ενός αγριογούρουνου και ο κάλυκας του όπλου με το οποίο το σκότωσαν, οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί ονόμασαν ολόκληρη την επιχείρηση για τον εντοπισμό των Αλβανών κακοποιών «sus scrofa» που είναι και η επιστημονική ονομασία στα λατινικά του αγριόχοιρου.

 

Λίγο καιρό πριν την απόπειρα ληστείας και δολοφονίας σε βάρος του επιχειρηματία στο σπίτι του στην Κηφισιά, οι δράστες είχαν πάει στην Αρκαδία για κυνήγι αγριογούρουνου και μάλιστα με κλεμμένο τζιπ στο πορτ μπαγκάζ του οποίου είχαν βάλει τα θηράματά τους.

Αργότερα και ύστερα από μία διάρρηξη είχαν εγκαταλείψει το συγκεκριμένο όχημα, το οποίο εντόπισαν οι Αρχές και μέσα σε αυτό το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εντόπισε αίμα που αποδείχτηκε πως ανήκε σε αγριογούρουνο και ένας κάλυκας που βαλλιστικά ταυτοποιήθηκε με τους κάλυκες του πιστολιού από το οποίο έχασε την ζωή του ο επιχειρηματίας.

Έκτοτε οι αστυνομικοί σάρωσαν τα social media για να εντοπίσουν τυχόν αναρτήσεις από κυνήγι αγριογούρουνου εκείνη την περίοδο και ένας από τα μέλη της συμμορίας εντοπίστηκε στο Facebook να έχει «ανεβάσει» σχετική φωτογραφία και να κομπάζει για το πως κατάφερε να σκοτώσει αγριογούρουνο από κοντινή απόσταση με πιστόλι…

Αυτή ήταν η αρχή του νήματος που σύντομα οδήγησε τις Αρχές στο ξεδιπλώσουν ολόκληρο το κουβάρι της υπόθεσης και να προχωρήσουν στην σύλληψη 8 μελών της 12μελούς σπείρας με αστυνομικές επιχειρήσεις σε προάστιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο και στην χώρα μας σε Αττική και Κορινθία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ