Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΑΡΓΟΣ: Το Μάρτη το αφιέρωμα για τον Τζιμ Λόντο που έχει ήδη...

ΑΡΓΟΣ: Το Μάρτη το αφιέρωμα για τον Τζιμ Λόντο που έχει ήδη προαναγγελθεί

‌Η επιτροπή που έχει αναλάβει αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα , κάνει μια ποιοτική δουλειά που θα εντυπωσιάσει και συγκινήσει , ειδικά στη συγκέντρωση στοιχείων και μαρτυριών για τη συμβολή Λόντου και Παναργειακού 57-58 στη δημιουργία του Δ.Α.Κ. Άργους.

“Ο Λόντος υπήρξε σπουδαίος, ήταν ένας πραγματικός λεβέντης. Γυμναστήρια στο Σικάγο έχουν τη φωτογραφία του Τζιμ Λόντου στους χώρους τους, για να τον τιμήσουν.

Η Ελλάδα συνήθως ξεχνάει τα παιδιά της , οι νεότεροι δεν γνωρίζουν ποιος ήταν ο Λόντος, ο Έλληνας που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο , ο άνθρωπος που δεν δίσταζε να βάλει το χέρι στην τσέπη όταν οι συμπατριώτες του είχαν μεγάλη ανάγκη .

Σε μια εποχή που το αθλητικό ιδεώδες δοκιμάζεται και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τον αθλητισμού είναι η έντονη εμπορευματοποίηση του, η ιστορία του Χρήστου Θεο­φίλου και μετέπειτα Τζίμ Λόντου από το Κουτσοπόδι Άργους, ηχεί σαν παραμύθι, ένας μύθος που διήρκεσε μισό περίπου αιώνα και που αξίζει η ιστορία και η μνήμη του να παραμείνει ζωντανή για τις επόμενες γενεές .

Τις επόμενες μέρες με δελτίο τύπου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της μοναδικής αυτής εκδήλωσης .”

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ