Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣεμινάρια επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας από το Επιμελητήριο Αργολίδας για το έτος...

Σεμινάρια επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας από το Επιμελητήριο Αργολίδας για το έτος 2019

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων, σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας.

Ο τεχνικός ασφαλείας είναι σύμβουλος του εργοδότη και των εργαζομένων.

Για την έναρξη της διαδικασίας, σας ενημερώνουμε ότι την ειδικότητα και τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας μπορεί να αναλάβει ο εργοδότης ή εργαζόμενος της επιχείρησης, με την παρακολούθηση συγκεκριμένου και εξειδικευμένου σεμιναρίου επιμόρφωσης από το Επιμελητήριο Αργολίδας.

Το Επιμελητήριο Αργολίδας στα πλαίσια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μελών του υλοποιεί και για το έτος 2019 προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας Β΄ και Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας.

Στις επιχειρήσεις που υπάγονται στη Β΄ κατηγορία επικινδυνότητας, ο εργοδότης ή ο εργαζόμενος μπορεί να αναλάβει καθήκοντα τεχνικού Ασφαλείας εφόσον επιμορφωθεί σε θέματα «Υγιεινής και Ασφάλειας σε χώρους Εργασίας», συνολικής διάρκειας 35 ωρών. Το κόστος ανέρχεται στα 100 (εκατό) ευρώ. Για την Β΄ κατηγορία με την υποβολή της αίτησης καταβάλλεται προκαταβολή 50 €. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί την ημέρα έναρξης των σεμιναρίων και αφού προηγηθεί τηλεφωνική ειδοποίηση των ενδιαφερομένων για τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Στις επιχειρήσεις που υπάγονται στη Γ΄ κατηγορία επικινδυνότητας, ο εργοδότης μπορεί να αναλάβει καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας εφόσον επιμορφωθεί πάνω σε θέματα «Υγιεινής και Ασφάλειας σε χώρους Εργασίας», συνολικής διάρκειας 10 ωρών». Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 (πενήντα) ευρώ. Για την Γ΄ κατηγορία το ποσό των 50 (πενήντα) ευρώ καταβάλλεται με την υποβολή της αίτησης.

Τα προγράμματα υλοποιούνται στις πιστοποιημένες δομές του Επιμελητηρίου Αργολίδας (Κ.Δ.Β.Μ.2), με προσβασιμότητα για Α.μ.Ε.Α, ενώ η εκπαίδευση πραγματοποιείται από πιστοποιημένους και έμπειρους επιστημονικούς συνεργάτες.

Καλούμε λοιπόν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν άμεσα τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στα παραπάνω σεμινάρια, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αργολίδας (Άργος, οδός Κορίνθου 23) κατά τις εργάσιμες ημέρες από 08:00 έως 14:00 (τηλ. 2751067216). Υπεύθυνη: κα Αγγελική Δανοπούλου.
Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ