Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚΑΙΡΟΣ: Ιδιαίτερη προσοχή σε Λακωνία, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ανατολική Κορινθία, Ανατολική Αχαΐα, Αργολίδα

ΚΑΙΡΟΣ: Ιδιαίτερη προσοχή σε Λακωνία, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ανατολική Κορινθία, Ανατολική Αχαΐα, Αργολίδα

Νεότερη Ενημέρωση!! Και ας Ελπίσουμε μην επαληθευτούν τα τελευταία στοιχεία ειδικά στις παρακάτω περιοχές που θα αναφερθούν σε λίγο!!

Παράγοντες που φτιάχνουν  μια εξαιρετικά δύσκολη Κατάσταση!!
1) Δημιουργία Χαμηλού όπου θα κινηθεί από τον Κόλπο της Συρτής με Βόρειο Ανατολική Κατεύθυνση!! Έπειτα θα κινηθεί κατά μήκος αρχικά της Νότιας Πελοποννήσου
2) Μεταφορά υψηλών ποσοστών σκόνης στην Ατμόσφαιρα λόγο των Ισχυρής Ανατολικής συνιστώσας των Ανέμων ( 7 με 8 μποφόρ)
3) Με την Παράλληλη κίνηση του χαμηλου κατά μήκος της Ανατολικής Πελοποννήσου αυτό θα εκβαθυνθεί αρκετά και συγκεκριμένα επρόκειτο να φτάσει τα 998 hpa (Εκτοπασκαλ)
4) Εμφάνιση δεικτών αστάθειας ( Cape) όπου είναι ικανοί να δώσουν ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε συνδυασμό με το Wind Shear δηλαδή την διάτμηση του ανέμου!!
5) Υψηλά ποσοστά υγρασίας σε μέσα και ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας με Ανατολικό Νότιο Ανατολικό Stream
6) Λόγο της ασταθούς Ψυχρής αέριας Μάζας θα έχουμε δημιουργία ανατροφοδοτούμενων καταιγίδων με μεγάλες νεφικές μάζες!!

Έτσι με όλα αυτά μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο συνδυασμός όλων αυτών οδηγεί στην αργή κίνηση του χαμηλου, μεγάλες και συνεχείς ηλεκτρικές εκκενώσεις, Στάσιμοι πυρήνες καταιγίδων με άδειασμα ( σε βροχές με καταιγίδες) και βέβαια ισχυρό Νότιο Ανατολικό Stream)

Τέλος, Περιοχές όπου πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή από το μεσημέρι με Απογευματινές ώρες είναι : Λακωνία, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ανατολική Κορινθία, Ανατολική Αχαΐα, Αργολίδα, Κυκλάδες και Δυτική Κρήτη, Ανατολική, Δυτική και Νότια Αττική. Εκεί ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΣΟΧΉ!! Διότι τα φαίνομενα θα έχουν μεγάλη ένταση αλλά και θα εμφανίζονται με μεγάλη ραγδαιότητα!!

Με Εκτίμηση η Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ