Διαδηλώνουν κατά του ρατσισμού στην Ιταλία

- Advertisement -

Χιλιάδες άνθρωποι σε 300 πόλεις από τον Βορρά ως τον Νότο πραγματοποίησαν μεγάλες συγκεντρώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της ιταλικής κυβέρνησης.

- Advertisement -

 

«Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, οι πλατείες της χώρας γέμισαν με τα χρώματα και τα συνθήματα της Ιταλίας που αντιστέκεται, οργανώνεται και κινητοποιείται κατά της κυβερνητικής πολιτικής για τους μετανάστες» γράφει η Repubblica. Tο κλείσιμο των λιμανιών για να μην καταπλεύσουν τα σκάφη με πρόσφυγες, αλλά και τα ρατσιστικά επεισόδια που πολλαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες, έχουν κινητοποιήσει τους Ιταλούς πολίτες. Στο Τορίνο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να φωνάξουν «καλοσωρίζουμε τους πρόσφυγες».

Οι διοργανωτές είναι πολίτες και εθελοντές της Rainbow4Africa που βοηθά τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στη Γαλλία μέσα από τα ορεινά μονοπάτια. Η ιδέα των συγκεντρώσεων ξεκίνησε από τέσσερις φίλους και έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ιταλία. Για να αντισταθούν «στις απάνθρωπες επιλογές εκείνων που θέλουν να αφήσουν εκείνους που τρέχουν μακριά από τον πόλεμο, την πείνα και τη φτώχεια, να πεθάνουν στη θάλασσα».

ΣτοΜιλάνο οι διαδηλωτές επέλεξαν να φορούν τουλάχιστον ένα κόκκινο σύμβολο. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν αηδιάσει με την πολιτική αυτή για τη μετανάστευση», δήλωσε η διοργανώτρια της εκδήλωσης στο Μιλάνο, η ψυχολόγος Τζούντιθ Τσεραγκιόλι, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Στη Φλωρεντία, παρά τη βροχή, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πιάτσα Σάντα Κρότσε.

Στην Ανκόνα, πολύχρωμες ομπρέλες και πανό γέμισαν την κεντρική πλατεία.  Στους διαδηλωτές μίλησαν ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Αντόνιο Μαστροβιτσέντσο και ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Πάολο Πινότσι.

 

- Advertisement -

________________