Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΣύσκεψη για αντιπλημμυρικά στο Δήμο Καλαμάτας

Σύσκεψη για αντιπλημμυρικά στο Δήμο Καλαμάτας

Σύσκεψη για τα 5 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, που είναι υπό εκτέλεση στο Δήμο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας με τη συμμετοχή της ΔΕΥΑΚ, τεχνικών, εργολάβων και των αρμόδιων αντιδημάρχων.

 

Η σύσκεψη που είχε ως αντικείμενο την επίλυση των προβλημάτων και την προώθηση των έργων θα επαναληφθεί σε 15 ημέρες.

Ύδρευση Πολιανής

Σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΚ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών αποφασίσθηκε να προχωρήσει η υδροδότηση Άνω Αρφαρών και Πολιανής από τον αγωγό ύδρευσης που έχει κατασκευασθεί από το Δήμο/ΔΕΥΑΚ και υδροδοτεί σήμερα το Πελεκητό.

Εργασίες Αποκατάστασης Βλαβών του Εξωτερικού Δικτύου

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου προκηρύσει συνοπτικό διαγωνισμό, για την εκτέλεση της υπηρεσίας “Εργασίες Αποκατάστασης Βλαβών του Εξωτερικού Δικτύου του Συνδέσμου Για το έτος 2019¨,  με σφαργισμένες προσφορές και επιλογή αναδόχου με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, με προϋπολογισμό 55.000,00 € πλέον του Φ.Π.Α. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου Ύδρευσης (Ηφαίστου 8), στις 14-02-2019 ημέρα Πέμπτη. Η ώρα λήξης παραλαβής προσφορών είναι 11 π.μ. Μετά τη λήξη της παραλαβής προσφορών θα ξεκινήσει η διαδικασία αποσφράγισης, ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2721085888 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ζημιές σε καλλιέργειες

Σοβαρές ζημιές μεγάλης έκτασης, κυρίως κηπευτικών, παρατηρήθηκαν στη δυτική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας (Γουλιμίδες-Βάλτος) λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η καταστροφή σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει το 100%.
Ο υπεύθυνος ανταποκριτής του ΕΛΓΑ στο Δήμο Καλαμάτας εξειδίκευσε με αναγγελία του τις ζημιές στις καλλιέργειες (πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27213 60793).

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ