ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διευρυμένη συνεδρίαση του Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε. στην Σπάρτη

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε.) πραγματοποίησε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 26 & 27-01-2019 στην Σπάρτη.

Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σαράντος Καπετανάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης Σπυρίδων Μοιράγιας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης και ο Πρόεδρος Ο.Ε.Β.Ε.Λ. Σωτηρίος Ροϊνός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γυθείου Ιωάννης Αναϊπάκος, από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κροκεών ο Νικόλαος Σερεμέτης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων Ευθυμία Περδικόγιαννη, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καστορείου Αθανάσιος Δημητρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεγαλόπολης Νικόλαος Αντώνακας και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας Γιάννα Χριστάκου.

Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης παρουσιάστηκε από την Ομοσπονδίας μας έρευνα αναφορικά με το ΑΕΠ, την απασχόληση, την ανεργία και τον τουρισμό στον νομό Λακωνίας και έπειτα συζητήθηκαν τοπικά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Λακωνίας.

Μείζον θέμα αποτελεί η απόφαση για απομάκρυνση της Νοσηλευτικής Σχολής και αποδυνάμωση του ΤΕΙ στην Σπάρτη, με τραγικά αποτελέσματα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Αναξιοποίητο και τουριστικά υποβαθμισμένο παραμένει το λιμάνι του Γυθείου, στο οποίο παρουσιάζεται έλλειψη υποδομών ηλεκτροδότησης και ύδρευσης αποτρέποντας την πρόσδεση και παραμονή των σκαφών και των ιδιωτικών πλοιαρίων.

Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη στέγασης τεσσάρων λακωνικών συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μας, ενώ ο Δήμαρχος Σπάρτης πρότεινε την στέγασή τους στον Δήμο.
Το θέμα του νέου μουσείου , όπως μας διαβεβαίωσε η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Τζανετέα είναι σε πολύ καλό δρόμο και είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Την δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ομοσπονδίας και ενημέρωσε για την θετική εξέλιξη που έχει το θέμα της ρύθμισης των 120 δόσεων, για τον ακατάσχετο τροφοδότη επαγγελματικό λογαριασμό, για το θέμα της αλλαγής του πλαισίου των εκπτώσεων, για την εξέλιξη του προγράμματος των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου (OPEN MALLS), για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας των εμπόρων καθώς επίσης και για την νομική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης για την φιλοξενία και απένειμε τιμητική διάκριση στους κκ. Παναγιώτη Γεωργανέ και Σταύρο Γιατράκο, σε αναγνώριση της μακροχρόνιας ουσιαστικής και ανιδιοτελούς προφοράς τους στον εμπορικό συνδικαλισμό.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε για την έκδοση των ακόλουθων ψηφισμάτων:
– Ψήφισμα υπέρ της διεκδίκησης του θέματος φιλοξενίας των παιδιών των έμπορων και επιχειρηματιών σε παιδικούς σταθμούς και παιδικές κατασκηνώσεις καθώς και της αποζημίωσης αδείας λοχίας.
– Ψήφισμα υπέρ της ενίσχυσης των σχολών που βρίσκονται στην Σπάρτη και όχι στην αποδυνάμωση των Ιδρυμάτων.

Εκ της Ομοσπονδίας

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Παπαδημητρακόπουλος – Λάζαρης: Οι παραγωγοί πορτοκαλιού πρέπει να κατανοήσουν τις παγκόσμιες αγορές

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος σε μία συνέντευξη με τον κ. Λάζαρη, υπεύθυνο για την στρατηγική ανάπτυξης…

17 ώρες πριν

Ανακοίνωση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων Βρεφικών Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων, όλο αυτό…

22 ώρες πριν

Σήμερα η Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα»…

1 ημέρα πριν

Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ B.C. κατεβάζει ομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25

Στη σημαντική απόφαση να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25 προχώρησε το Διοικητικό…

1 ημέρα πριν

Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει στον Ισθμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, Κορίνθιος, απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας…

1 ημέρα πριν

Τα εγκαίνια του Ι.Ν. Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου έχει γίνει η ανέγερση ενός μικρού ναού…

2 ημέρες πριν