Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΕπτά μήνες φυλακή με αναστολή στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο για την ανάρτηση με...

Επτά μήνες φυλακή με αναστολή στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο για την ανάρτηση με τον τίτλο «Φτύστε τους»

Την ενοχή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, για την υπόθεση με την ανάρτηση του Μητροπολίτη στο ιστολόγιό του με τον τίτλο «Φτύστε τους».

Η απόφαση που ήταν ομόφωνη έγινε δεκτή με οργή από μεγάλο μέρος των ακροατών, που φώναξαν «Αίσχος» και «Πουλημένοι» προς τους δικαστές.

Ο Μητροπολίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.
Την αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, ο οποίος κατηγορείται για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό ιστολόγιό του και είχε καταφερθεί κατά των ομοφυλοφίλων, είχε προτείνει, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της, η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου.

Η ακροαματική διαδικασία, που είχε διακοπεί την περασμένη Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, ξεκίνησε με την απολογία του μητροπολίτη, ο οποίος ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι δεν καταφερόταν με το κείμενο που ανήρτησε κατά των ομοφυλοφίλων, αλλά εναντίον πολιτικών.
Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε παραστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 15 Μαρτίου του 2018 με αφορμή ομοφοβικό παραλήρημα που είχε αναρτήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο:

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!», ανέφερε μεταξύ άλλων στο κείμενό του.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ