Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΣυζήτησαν την κατάργηση του ειδικού τέλους ύδρευσης- αποχέτευσης 80% από την ΔΕΥΑΒΚ

Συζήτησαν την κατάργηση του ειδικού τέλους ύδρευσης- αποχέτευσης 80% από την ΔΕΥΑΒΚ

Η τροποποίηση κανονισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας – Κατάργηση του ειδικού τέλους της παρ. 1 του άρθρου 11 του Ν. 1069/1080 «ειδικόν τέλος δια την μελέτην, κατασκευήν και επέκταση έργων υδρεύσεως και αποχετεύσεως (ειδικό τέλος 80%) από τους λογαριασμούς ύδρευσης, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 6 του Ν.4483/2017, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας.

 

Σύμφωνα με το astros-kynourianews.gr, στην εισήγηση του ο κ.Γ.Καμπύλης εκπροσωπώντας όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πρότεινε μείωση 50%, μέχρι οι συνθήκες να το επιτρέψουν ως την οριστική κατάργηση του τέλους.

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒΚ Χ.Βλάχου ήταν, ότι στην παρούσα φάση είναι αδύνατον, γιατί πληρώνονται εργασίες και ζημιές από κακοτεχνίες. Αυτό θα μπορούσε  να γίνει, μόνο  όταν εφαρμοσθεί το τέλος αποχετεύσεως με την λειτουργία του βιολογικού.

Μια «ξεχωριστή» πρόταση έκανε ο δ/σ Δ.Κατσής μέχρι να ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη που ετοιμάζει η ΔΕΥΑΒΚ: Αυτή την στιγμή πληρώνουμε 80% ειδικό τέλος επί του νερού που καταναλώνουμε , συν ΦΠΑ 24%. Προτείνω μια αύξηση στο νερό και θα πληρώνουμε 13%ΦΠΑ και όχι 24% και έτσι κερδίζουμε 9-10%!

Τελικά είναι αναρμόδιο να αποφασίσει το Δ.Σ.,αρμόδιο να αποφασίσει είναι το συμβούλιο της ΔΕΥΑΒΚ και μετά να το επικυρώσει το Δ.Σ του δήμου.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ