Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΈκλεισαν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ οι αγρότες – Ένταση με την...

Έκλεισαν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ οι αγρότες – Ένταση με την αστυνομία στον Προμαχώνα

Ένταση στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, από διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, λίγες ώρες πριν την έναρξη του νέου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Στον αποκλεισμού του τελωνείου των Ευζώνων τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο προχώρησαν πριν από λίγο οι αγρότες που βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει κλειστό το τελωνείο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της Δοϊράνης.

Την ίδια στιγμή, περίπου 80 αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στο χωριό Λευκώνα, λίγο έξω από την πόλη των Σερρών, οι οποίοι προχώρησαν στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Σερρών -Θεσσαλονίκης στο ύψος των φωτεινών σηματοδοτών του Λευκώνα.

Για το ίδιο περιστατικό το τοπικό ιστολόγιο serraikanea αναφέρει: Μία… έκπληξη περίμενε τους αγρότες που συγκεντρώθηκαν σήμερα στη διασταύρωση του Σιδηροκάστρου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αστυνομικές δυνάμεις ήταν παρατεταγμένες, εμποδίζοντας την διέλευσή τους και παρά τις διαβεβαιώσεις τους πως δεν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των συνόρων, δεν τους επετράπη να προχωρήσουν.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ