Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣτην Αργολίδα 8.114.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Στην Αργολίδα 8.114.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα μας ενημερώνουν ότι δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

που αφορά στη χρηματοδότηση πολλών Δήμων,με συνολικό ποσό τα 100.000.000 ευρώ και μεταξύ αυτών και τους Δήμους Άργους- Μυκηνών και Ναυπλιέων.

Οι νέες, γενναίες χρηματοδοτήσεις των Δήμων μας αφορούν:
α) την βελτίωση του πόσιμου νερού στον Δήμο Άργους- Μυκηνών καθώς και την υδροδότηση του Κουτσοποδίου και του Σκαφιδακίου από την πηγή της Λέρνας, ύψους 2.779.000 ευρώ.
β) Την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού μηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ) Άργους και Ναυπλίου, ύψους 3.110.000 ευρώ.
γ) Την βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ναυπλιέων ύψους 2.225.000 ευρώ.
Ο συνολικός προυπολογισμός των έργων για την Αργολίδα ανέρχεται στα 8.114.000 ευρώ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών χορήγησε αυτό το μεγάλο ποσό από κρατικά κονδύλια . Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή την τμηματική καταβολή διαφόρων ποσών για την εκτέλεση Δημοτικών έργων, τροφοδοτούνται οι μειωμένοι πόροι ενίσχυσης των Ο.Τ.Α. δηλαδή οι Κ.Α.Π. (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι).

Τα πιο πάνω έργα συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στην Αργολίδα και συνεπώς στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της επάρκειας των πολύτιμων υδάτινων πόρων.

Ο κ. Γκιόλας επεσήμανε για μία ακόμη φορά ότι, η ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στους πολιτικούς σχεδιασμούς της σημερινής Κυβέρνησης, που συνεχίζει να κάνει πράξη, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της για ενίσχυση των πόρων στους ΟΤΑ, προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα και με ουσιαστικό αντίκρισμα στην κοινωνία μας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ