Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΛΙΔΑ: Ο ΑΚΣΥΝΑ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στην Γενική Συνέλευση

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Ο ΑΚΣΥΝΑ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στην Γενική Συνέλευση

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), καλεί τα μέλη του, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, στην ετήσια Γενική Συνέλευσή του, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, στον Μάνεση Ναυπλίου.

Συνάδελφοι αγρότες-κτηνοτρόφοι,

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, ότι το 2018 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας. Από τη μια είχαμε , τις εξευτελιστικές τιμές σε μια σειρά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα (γάλα, βερίκοκα, πορτοκάλια, ελαιόλαδο), την απληρωσιά (Φραγκίστας), το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τα χαράτσια, την φοροληστεία.  Από την άλλη, ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, που δεν αποζημιώνει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους από όλες τις καταστροφές στη ζωική και κτηνοτροφική παραγωγή, το ελλιπές πρόγραμμα δακοκτονίας. Όλα αυτά, έχουν φέρει τη μικρομεσαία αγροτιά κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, ο ΑΚΣΥΝΑ, καλεί τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας να πάρουν μέρος μαζικά στην Γενικά Συνέλευση.

Να συμμετέχουμε ενεργά στις προσπάθειες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για πανελλαδικό αγωνιστικό συντονισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς, για αγροτικά μπλόκα και κινητοποιήσεις στις 28 Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στις πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα της καταστροφής.

Στη Γενική Συνέλευση, θα συζητηθεί το πλαίσιο των αιτημάτων και οι μορφές κινητοποιήσεων που θα αποφασίσουμε.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ