Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΈρχεται ο «Φοίβος» με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις έως την Κυριακή

Έρχεται ο «Φοίβος» με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις έως την Κυριακή

Αγριεύει από σήμερα ο καιρός καθώς μέχρι την Κυριακή όλη η Ελλάδα θα πλήττεται από την κακοκαιρία οπου ονομάζεται Φοίβος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Φοίβος», η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή (27/01) με κύρια χαρακτηριστικά βροχοπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της χώρας, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Παράλληλα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (8 έως 9 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο έως το Σάββατο (26/01). Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι αύριο Πέμπτη (24/01) αναμένονται βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα βόρεια ορεινά.

Σημειώνεται ότι κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στη Αττική αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και πιθανώς καταιγίδες κατά κύριο λόγο τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα από το πρωί έως το βράδυ της Πέμπτης (25/01). Από την Παρασκευή (25/01) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (27/01), ένα νέο κέντρο χαμηλών πιέσεων, κινούμενο από Ιταλία προς Τουρκία θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας. Βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις αναμένονται στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, και πιθανώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στο Ιόνιο από το πρωί του Σαββάτου (26/01), και σε δυτικούς στο Αιγαίο από το βράδυ του Σαββάτου και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως το Σαββάτο, οπότε αναμένεται παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, βελτίωση του καιρού αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. Όμως η βελτίωση αυτή θα είναι πρόσκαιρη καθώς από την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εκ νέου φαινόμενα, η έκταση και ισχύς των οποίων είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επί του παρόντος. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις μας για τα πιο νέα προγνωστικά δεδομένα.

Sourcemeteo.gr
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ