Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ δικηγόρος Δ. Σαλαπάτας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα αέρια, τα χημικά...

Ο δικηγόρος Δ. Σαλαπάτας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα αέρια, τα χημικά και τα καπνογόνα

Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημ/κών Ναυπλίου κατά παντός υπευθύνου σχετικά με την υπερβολική χρήση χημικών τοξικών ουσιών στο Συλλαλλητήριο της περασμένης Κυριακής στην Αθήνα.

ΒΙΝΤΕΟ:

 

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Σαλαπάτας από το Άργος, συμμετείχε ως ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες απλούς Έλληνες διαδηλωτές για να διατρανώσει την αντίθεση του στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ως συμμετέχων στο συλλαλητήριο δήλωσε ότι έχει ιδία αντίληψη του μεγέθους της χρήσης τοξικών αερίων και καπνογόνων από την Ελληνική Αστυνομία, όπως επίσης και των συνεπειών που αυτά προκάλεσαν σε απλούς υπερήλικες έλληνες πολίτες, όπως και σε γυναικόπεδα, ή πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα.

Ο κ. Σαλαπάτας ανέφερε επίσης ότι ανάλυση παλαιότερων δειγμάτων είχαν δείξει μεταξύ άλλων την ύπαρξη της χημικής ουσίας CS, η όποια σύμφωνα και με την άποψη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, κατατάσσεται στα χημικά όπλα, με σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Επισημαίνεται ότι με απόφαση του ΟΗΕ (2603/16-12-1969) απαγορεύεται η χρήση αυτού του τύπου των χημικών ουσιών από τα κράτη μέλη για πολεμικούς σκοπούς.

Με την μηνυτήρια αναφορά ο αναφερόμενος ζητά:

1) Να διερευνηθούν σε βάθος οι παραπάνω καταγγελλόμενες ενέργειες, με δεδομένο ότι αποδεδειγμένα η χρήση χημικών ουσιών, κατά των διαδηλωτών, μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο και να οδηγήσει σε βλάβες της υγείας των πολιτών και

2) Να διερευνηθεί αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα, τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα.

Δείτε το σχετικό βίντεο λίγο πριν την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ