Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΦατούρου Σπυριδούλα: Το γράμμα στον Κο Τσίπρα / Η Μάνα μιας Αληθινής...

Φατούρου Σπυριδούλα: Το γράμμα στον Κο Τσίπρα / Η Μάνα μιας Αληθινής Ηρωίδας που ζει με δυο σφαίρες στο κεφάλι, Αλλά Ονειρέυεται

Είναι απο αυτές τις στιγμές που δεν ξέρω πως να αντιδράσω ….

Πήγα απλά να τους δώ … Να δω πως είναι, να δω τι κάνουν αν χρειάζονται κάτι ….
(ειμαστε σε επικοινωνια με την Σπυριδούλα και τον Δήμο Γλυφάδας για μια συναυλία που θέλουμε να κάνουμε για να μαζέψουμε κάποια χρήματα για το παιδί) ….

Μου μιλάει λίγο περίεργα και την ρωτάω Σπυριδούλα τι έχεις; …. Η απάντηση βουβή ….
Τι θα γίνει ρε Άννα ;;; Ως πότε δεν μπορώ να ανασάνω; ως Πότε θα παρακαλάω ένα κράτος να δώσει μια ανάσα στο παιδί μου;;;

Τέλος θα γράψω μια επιστολή και σε παρακάλω να την βάλεις να την δεί ο Κύριος Τσίπρα που μου καταστρέφει τα όνειρα του παιδιόυ μου … την ζωή μου … την ζωή της …. Άμα πεθάνω τι θα γίνει αυτό το παιδί;;;;

(ακριβώς έτσι και έγινε ) μου έφτιαξε ένα ζεστό καφέ και ξεκίνησε να γράφει ….
Πάνω από όλα… Ως Μάνα … δεν θα μπορούσα να μην σας το μεταφέρω να το διαβάσετε …. και ίσως να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι όλοι Μαζί

(αυτούσιο το κείμενο – ακριβώς όπως το έγραψε)

ΚΥΡΙΕ ΤΣΊΠΡΑ
Λέγομαι Φατουρου Σπυριδούλα και είμαι μητέρα παιδιού με 99%επικτητης αναπηρίας
Δεν έμαθα ποτέ να μασάω τα λόγια μου και δεν θα το κάνω ούτε τώρα.Με σεβασμό λοιπόν πρώτα σε εμένα και ύστερα στον τίτλο σας,θα σας πω δυο λόγια:

Η κόρη μου Ασπασία,έμεινε στα 17 της καθηλωμένη από δυο σφαίρες. Δε μιλά,δε κινείται. Ένα σπάνιο και χαρισματικό παιδί. Άριστη μαθήτρια με έντονο το συναίσθημα της θρησκείας,του δικαίου και της πατρίδας. Αρχές και αξίες που τις έχτισα κομμάτι κομμάτι 17 χρόνια. Μια άψογη κόρη που θα γινόταν αναμφίβολα,άψογη σύζυγος,μια σωστή ελληνίδα Πολίτης.

Για κάποιο άγνωστο λόγο,σας ανέφερε τακτικά πιστεύοντας το πολιτικό ήθος σας.Πίστευε ,οπως έλεγε,πως οι νέοι άνθρωποι έχουν νέες ιδέες.
Το αποτέλεσμα τραγικό…Την απογοητευσατε. Την προδωσατε,οπως όλοι αυτοί που πίστεψε…
Την καταδικάσατε να πάψει να πιστεύει,να παλεύει και κατά συνέπεια να ζει.

Την καταδικάσατε να παρακαλάει,σιωπηλά,το θάνατο της.Ποιας;;;Μιας κοπέλας που επέζησε με δυο σφαίρες στο κεφάλι και πάλεψε και εξακολουθεί να παλεύει με χίλιους δαίμονες.
Της ισοπεδώνετε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έχοντας πλήρως αντίληψη και συνηδειτοτητα και χρησιμοποιώντας τα μάτια της ως εναλλακτικής επικοινωνίας,ισχυρίζεται πλήρως θλιμμένη.Θλιμμενη γιατί βλέπει τον έναν και μοναδικό άνθρωπο που έχει στη ζωή,την μάνα της,να αναγκάζεται να γίνεται έρμαιο στις τηλεοράσεις για να κερδίσει τα αυτονόητα.

Την αναγκάζετε,22 χρονων,να παραμένει λίγο παραπάνω λερωμένη,γιατί οι πάνες είναι ακριβές.
Την αναγκάζετε να νιώθει ανασφάλεια,μην τυχόν της κοψουν το ρεύμα….οταν δεν έχει πλάι της έναν εξειδικευμένο νοσηλευτή.Ανασφαλεια μην τυχόν συμβεί κάτι και η μανα της δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Φοβάται μήπως εγώ πάθω κάτι. Γιατί βλέπει,ακούει και καταλαβαίνει.
Αλήθεια,έχετε ποτέ σκεφτεί κ.Τσιπρα,πως θα νιωθατε αν κάποια στιγμή,κάποιο από τα παιδιά σας έμενε ανάπηρο (στην κλίμακα των βαρέων πασχόντων).Εχετε αναλογιστεί,εχοντας μια τέτοια κατάσταση και το μοναδικό επίδομα που παίρνουν,αν θα τα καταφέρνατε να είστε

συνάμα:γονιός,φυσικοθεραπευτης,νοσηλευτής,εργοθεραπευτης,λογοθεραπευτης,γιατρός και καθαρίστρια;
Έχετε αναλογιστεί,πως θα νιωθατε αν επι Χρόνια κοιμοσασταν με το ένα μάτι κλειστό και το άλλο ανοιχτό για να βλέπετε αν το παιδί σας αναπνέει;Βάλατε ποτέ το μυαλό σας να σκεφτεί πως αν το ζούσατε όλο αυτό,Μέχρι Πότε θα τα καταφέρνατε;
Θα σας πω εγώ που το κάνω. Μέχρι να κλείσουν τα μάτια σου. Γιατί είσαι γονιός. Και γιατί εγώ προσωπικά,σαν μάνα,θα κάνω τα πάντα για εκείνη. Ακόμη και πόρνη θα γίνω,άσχετα αν δεν έχω που να την αφήσω. Με αναγκάζετε να σκέφτομαι την αυτοκτονία. Βλέποντας την όμως αναθεωρω. Έως ποτέ δεν γνωρίζω. Δεν θα είστε εσείς όμως αυτός που θα μου την σκοτώσει την δική μου ηρωίδα. Παλεύει με δυο σφαίρες στο κεφάλι και στο σώμα της να σηκωθεί στα πόδια της.Παλευει να μιλήσει. Οχι δεν θα είστε εσείς αυτός που θα την τελειώσει.

Δεν θα το επιτρέψω όσο ζω….
Ξεπουλησατε και χτυπήσατε οτι Ελληνικό ιδεώδες .
Την κόρη μου όμως δεν θα σας επιτρέψω να την τελειώσετε.Και αν συμβεί αυτό και το φευγιό της προέρχεται από την παραίτηση της από την πίστη της για ζωή,τότε θα φταίτε εσείς. Και σας ορκίζομαι σε οτι έχω ιερό. Θα με βρείτε μπροστά σας. Και να φοβάστε Κ.Τσιπρα,τον άνθρωπο που έχει χάσει τα πάντα….

Αν λοιπόν έστω και την ύστατη στιγμή,σας εχει μείνει ίχνος ανθρωπιάς,κατεβητε από την τόσο πολύ αγαπημένη καρέκλα σας. Γυρίστε στο σπίτι σας. Αναλογιστείτε τι σας έγραψε μια άγνωστη. Πάρτε αγκαλιά τα παιδιά σας και Δοξαστε Τον Κύριο. Ναι…Εκεινον που σας δίνει κάθε μέρα την υγεία σας και που δεν εκτιμήσατε ποτέ και που θελήσατε με τόσο μένος να καταστρέψετε την δική μου,της κόρης μου όπως και εκατομμυρίων Ελλήνων.

Με σεβασμό και επίγνωση των όσων γράφω….

ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
(Μητέρα μιας αληθινής ηρωίδας που ζει και ονειρεύεται ένα κράτος πρόνοιας…..)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ