Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΡΜΙΟΝΙΔΑΝέα σελίδα για το Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι

Νέα σελίδα για το Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι

Ήταν ένα από τα σημαντικά ξενοδοχειακά deals της περασμένης χρονιάς με δεδομένα και τα ηχηρά ονόματα αγοραστών και πρώην ιδιοκτητών, ενώ τώρα έκλεισε μία νέα συμφωνία, αυτή τη φορά για το management του ξενοδοχείου.

Ο λόγος για το Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι, το οποίο γυρίζει πλέον νέα σελίδα από τη θερινή σεζόν του 2019, οπότε και τη διαχείρισή του αναλαμβάνει η γνωστή εταιρεία SWOT, με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη.

Το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα, υπό την Invel του Κρις Παπαχριστοφόρου (γνωστή από τη συμμετοχή της στην Εθνική Πανγαία) πραγματοποιούσε επαφές το τελευταίο διάστημα με δύο από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο κομμάτι του ξενοδοχειακού management, την SWOT και τη Zeus International, του Χάρη Σιγανού, με την τελική συμφωνία να κλείνει τελικά με την πρώτη. Σημειώνεται ότι η SWOT έκλεισε εντός του 2018 συνεργασία με τη Marriott Ιnternational, λαμβάνοντας την πιστοποίηση του ξενοδοχειακού κολοσσού, ως εταιρεία διαχείρισης για το νέο ξενοδοχείο AEGON, στη Μύκονο που θα φέρει την υπογραφή του πολύ επιτυχημένου brand της Marriott, του Autograph Collection, ενώ η Zeus αποτελεί εδώ και μία τριετία σχεδόν στρατηγικό εταίρο του ομίλου Wyndham στην Ελλάδα ακολουθώντας άκρως επιθετική πολιτική με συνεχώς νέα εγχειρήματα στο σχεδιασμό της.

Τώρα στόχος της Invel είναι να ενισχύσει, αυτοτελώς αλλά και μέσω της Eθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, περαιτέρω το «αποτύπωμά» του ομίλου στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή είτε πρόκειται για resorts σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα είτε ακόμη και για ξενοδοχεία πόλης. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και όλες οι τελευταίες κινήσεις που έχουν γίνει από την ίδια την Invel (σ.σ. αρχής γενομένης προ τριετίας από τη Ρόδο) αλλά και την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η οποία επίσης ακολουθεί το τελευταίο διάστημα επιθετική πολιτική γενικότερα στο κομμάτι των επαγγελματικών ακινήτων αλλά και ειδικότερα στον τομέα των ξενοδοχείων. Σημειωτέον ότι η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η οποία ετοιμάζεται σύντομα για τα εγκαίνια του πρώτου ξενοδοχείου Μoxy στην Ελλάδα -από τα πιο επιτυχημένα brands του ομίλου Marriott- στο ακίνητο ιδιοκτησίας της στην Πάτρα, έχει αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση της εταιρείας, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία. Επίσης στην Κύπρο, νωρίτερα μέσα στην περασμένη χρονιά, η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ αγόρασε το κτίριο όπου στο παρελθόν στεγαζόταν το ξενοδοχείο Holiday Inn, στο κέντρο της Λευκωσίας, προχωρώντας για τη λειτουργία του σε συμφωνία με την Zeus International.

Οσον αφορά τώρα το Nikki Beach, το οποίο θα ανοίξει ανανεωμένο τις πόρτες του για τη σεζόν του 2019, από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στους τομείς της ευεξίας, του lifestyle και της άθλησης. Το ξενοδοχείο, είχε ανοίξει από τον όμιλο της Dolphin Capital Investors το 2014 ως μετατροπή υφιστάμενου κτιρίου που λειτουργούσε παλαιότερα ως τουριστική μονάδα. Είναι 5 αστέρων, διαθέτει 66 δωμάτια και σουίτες, beach club, 2 εστιατόρια, γυμναστήριο και spa και βρίσκεται στον κόλπο του Πόρτο Χελίου. Mετά τη συμφωνία αλλαγής του ιδιοκτησιακού του περασμένου φθινοπώρου, Invel και Dolphin Capital Partners κατέχουν ποσοστό 70,4% και 15,2% αντίστοιχα στο ξενοδοχείο, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό 14,4% της ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου παραμένει στην Oakhill Advisors.

Της Στεφανίας Σούκη για το www.newmoney.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ