Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠροληπτικός έλεγχος ωρλ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από 19/1 έως 24/3

Προληπτικός έλεγχος ωρλ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από 19/1 έως 24/3

Στο πλαίσια της πρόληψης και προαγωγής της υγείας, υλοποιείται πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου από την Ελληνική εταιρεία ΩΡΛ αλλεργίας, ανοσολογίας και ρογχοπαθειών, σε συνεργασία με την ΩΡΛ κλινική του ΓΝΑ «Η Ελπίς» και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Η προληπτική δράση θα πραγματοποιηθεί στο γενικό πληθυσμό των νομών Αργολίδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, σχετικά με τις αλλεργίες του ανώτερου αναπνευστικού-ΩΡΛ αλλεργίες.

Για την υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ιατρό Δημόσιας Υγείας- διευθυντή ΕΣΥ, κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον συντονιστή-διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου «Η Ελπίς» κ. Δημήτρη Νταβίλη.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα, μετά το πιλοτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, όπου αποκομίσαμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Αποφασίσαμε να διευρύνουμε αυτό το πρόγραμμα του προληπτικού ελέγχου και των αλλεργιών του ανώτερου αναπνευστικού, που ταλανίζει και δημιουργεί προβλήματα σε πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Μέσα από αυτή την δράση ανοίγουμε ένα νέο δρόμο. Το παρατηρητήριο Υγείας είναι σχεδόν έτοιμο, που θα είναι το πρώτο παρατηρητήριο Υγείας που γίνεται στην χώρα και θα ασχολείται επισταμένως με όλα αυτά τα προβλήματα που άπτονται της προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα, μία καλή πρωτοβουλία με καλή πρακτική, η οποία πρέπει να δημιουργήσει δίπλα της ένα μοντέλο, ώστε μέσα από τους προληπτικούς ελέγχους να δούμε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την δημόσια Υγεία των συμπολιτών μας»

Ο κ. Διαμαντόπουλος δήλωσε «Συνεχίζουμε την συνεργασία μας με τις δύο μεγάλες πανελλαδικά εταιρείες, την ΩΡΛ εταιρεία και την Ρινολογική εταιρεία. Ο περιφερειάρχης μας έχει δώσει τις δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα σύγχρονα προβλήματα και φυσικά θα προχωρήσουμε περαιτέρω και στο παρατηρητήριο Υγείας, με πολύ πιο εξελιγμένες μορφές αντιμετώπισης όλων των συνεπειών, των σύγχρονων περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινδύνων, που αφορούν την δημόσια υγεία και την προστασία του πολίτη»

Τέλος, ο κ. Νταβίλης έκανε αναφορά στο πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία από αλλεργίες του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και την Οικονομική Επιτροπή για την δυνατότητα «Να προσφέρουμε ένα κοινωνικό έργο στον πληθυσμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεχίζοντας για ένα τρίμηνο ακόμα, αυτόν τον προληπτικό έλεγχο που θα γίνει στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για ένα μεγάλο θέμα όπως είναι η αλλεργία του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του προληπτικού ελέγχου:

Κ.Υ. ΠΥΛΟΥ 19-20/1/2019

Κ.Υ. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 8/2/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ. ΜΕΛΙΓΑΛΑ 09/2/2019 –ΠΡΩΙ

Κ.Υ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 10/2/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ ΝΕΜΕΑΣ 23/2/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ 09/3/2019 -10/3/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ 21/3/2019 ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ ΓΥΘΕΙΟΥ 22/3/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ 22/3/2019 ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Γ.Ν ΛΑΚΩΝΙΑΣ –Ν.Μ ΜΟΛΑΩΝ 23/3/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 24/3/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ