Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗ κακοκαιρία δυσκόλεψε την τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού

Η κακοκαιρία δυσκόλεψε την τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού

«Τη νύχτα που δεν πραγματοποιήθηκε τελετή έναρξης» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για να περιγράψει τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου. Και αν η δημοτική αρχή και η Κοινωφελής Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό, το κατάφερε. Oχι όμως με τον σωστό τρόπο.
Αυτό που ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου, ήταν απλά κάτι που δεν είχε ξαναγίνει. Τι; Να μην γίνει λόγω βροχής η τελετή έναρξης. Γιατί ουσιαστικά δεν υπήρξε τελετή έναρξης. Και δεν φταίει ο Κώστας Πελετίδης, ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος, ο Σταύρος Τσακίρης και όσοι ενεπλάκησαν στη διοργάνωση για τη βροχή. Θα ήταν άστοχο να τους κατηγορήσουμε για τις καιρικές συνθήκες. Φταίνε, όμως, για τις παραλήψεις που υπήρξαν και οδήγησαν στο θλιβερό θέαμα που είδαμε.
Η τελετή έναρξης παραδοσιακά πραγματοποιείται τον Ιανουάριο, έναν χειμωνιάτικο μήνα, και είναι σύνηθες να έχουμε άσχημα καιρικά φαινόμενα. Πόσες και πόσες τελετές δεν έχουν πραγματοποιηθεί υπό βροχή; Πολλές. Αλλά πραγματοποιήθηκαν, σε αντίθεση με αυτή του Σαββάτου.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι δεν είχε προβλεφθεί η ύπαρξη ενός στεγάστρου ή μίας τέντας ώστε να προστατευθούν τόσο οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην τελετή, όσο και οι ηχητικές και λοιπές εγκαταστάσεις.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ