Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚαι η “Αλληλεγγύη” Ν.Αργολίδας στην έρευνα εμπειρίας ασθενών με καρκίνο

Και η “Αλληλεγγύη” Ν.Αργολίδας στην έρευνα εμπειρίας ασθενών με καρκίνο

Απο την ΕΛΛΟΚ-Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου Hellenic Cancer Federation, διεξάγεται έρευνα εμπειρίας ασθενών με καρκίνο.

 

“Πόσο ικανοποιημένος/η μείνατε από την ενημέρωση σχετικά με τη φροντίδα και τη θεραπεία του καρκίνου σας; Μοιραστείτε την εμπειρία σας, πάρτε μέρος στην έρευνα της All.Can –>https://bit.ly/2QBoYUK . Η γνώμη σας είναι πολύτιμη για τη βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας!”, αναφέρεται στο μήνυμα της ΕΛΛΟΚ.

Ασθενείς με εμπειρία καρκίνου μπορείτε να επικοινωνείτε, μέχρι 20/1/2019, με τα γραφεία του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” , Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00-13.00 και Τετάρτη 6.00-9.000 το απόγευμα. και να συμμετάσχετε στην έρευνα,

Έρευνα

Σκοπός της έρευνας είναι μέσα από την εμπειρία των ασθενών, να προσδιορίσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παρέμβουμε προκειμένου να επιτύχουμε βελτίωση για την περίθαλψη και την φροντίδα στον καρκίνο. Η έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας All.Can, που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπιστούν «οι ανεπάρκειες» στη φροντίδα του καρκίνου – όπου ως «ανεπάρκεια» ορίζουμε κάθε πτυχή της περίθαλψης και της φροντίδας του καρκίνου, η οποία δεν είναι επικεντρωμένη σε αυτά που έχουν σημασία για τους ασθενείς.

Ανεπάρκεια δεν σημαίνει απλά σπατάλη χρημάτων. Σημαίνει επίσης χαμένο χρόνο, πολύ μεγάλες καθυστερήσεις για εγχειρήσεις και ακτινοθεραπεία, ακυρωμένες ή πολύ καθυστερημένες ιατρικές επισκέψεις, και περιττό στρες για τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και το ιατρικό προσωπικό. Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος υγείας αποτελεί ένα μέσο για την επικέντρωση των διαθεσίμων πόρων, ανθρωπίνων και οικονομικών, σε αυτά που έχουν σημασία για τους ασθενείς.

Η έρευνα έχει ήδη διεξαχθεί αρχικά σε ομάδα 10 άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, και τώρα διεξάγεται στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιό μας, θα συμβάλλετε στη συγκέντρωση αξιόπιστων δεδομένων για τις ανεπάρκειες στην ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στις συζητήσεις μας με τους φορείς χάραξης πολιτικής υγείας. Στόχος μας είναι από τις απαντήσεις σας να προκύψουν προτάσεις για ουσιαστικές αλλαγές στη φροντίδα του καρκίνου. Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν και θα παρουσιασθούν σε σημαντικά συνέδρια ογκολογίας και υποστήριξης ασθενών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και ενδεχόμενα και μέσω άλλων οδών.

Η ΕΛΛΟΚ, συμμετέχοντας ενεργά στην Εuropean Cancer Patient Coalition-ECPC, από τα βασικά μέλη της Αll.Can, εργάζεται για τη διάχυση της ενημέρωσης για την Αll.Can στη χώρα μας και τη δημιουργία εθνικού προγράμματος All.Can. Πιστεύουμε ότι μόνον η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην περίθαλψη και φροντίδα του καρκίνου μπορεί να προσφέρει προτάσεις βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών και θα συνεργασθούμε για αυτόν τον σκοπό αυτό με όλους όσους συμμετέχουν στη παροχή υπηρεσιών ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας στη χώρα μας.

H έρευνα απευθύνεται σε ασθενείς και άτομα με εμπειρία καρκίνου. Με τη συμπλήρωση αυτού του ερωτηματολογίου, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για να χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχετε για τον παραπάνω αναφερόμενο σκοπό. Οι πληροφορίες συλλέγονται ανώνυμα από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου –ΕΛΛΟΚ. Καμία προσωπική πληροφορία, ή επιμέρους απάντηση, δεν θα διαβιβαστεί στα μέλη της All.Can ή στις εταιρείες χορηγούς – μόνο συγκεντρωτικά δεδομένα για τα συνολικά αποτελέσματα της έρευνας στην Ελλάδα.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, καλέστε την ΕΛΛΟΚ στον αριθμό +30210-7710335 ή στείλτε email στο [email protected]

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ