“Ναύπλιο Νέα Ελπίδα”: Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2019

- Advertisement -

Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπλιέων της Παρασκευής, από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος στην σύντομη τοποθέτηση του είπε τα ακόλουθα:
«..Η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί σοβαρή πολιτική πράξη αφού ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την δημοτική αρχή. Επομένως το ερώτημα το οποίο γεννάται κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι αν νιώθουμε ότι υπάρχει προοπτική και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με την παρούσα δημοτική αρχή, ώστε να της παράσχουμε την εμπιστοσύνη μας υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό που σήμερα μας κατέθεσε.
Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα την δίνουν τρεις παράγοντες. Το έργο που έχει παραχθεί, η διαχείριση του δημοσίου χρήματος και τέλος το ύφος-ήθος της εξουσίας.

Ως προς το παραγόμενο έργο: Λίγα τα έργα χωρίς κανένα αληθινά σημαντικό την ίδια ώρα που σε άλλους δήμους έχουν γίνει πολλά και σημαντικά.

- Advertisement -

Ως προς την διαχείριση του δημοσίου χρήματος: Αδιαφανής, αφού εκατομμύρια ευρώ διακινούνται χωρίς διαγωνισμούς με κατάχρηση της διαδικασίας της απ’ευθείας αναθέσεως.

Ως προς το ύφος και το ήθος της εξουσίας : Αλαζονεία αλλά και αντιδημοκρατική συμπεριφορά «ισοπέδωσης» κάθε αντίθετης φωνής. Ενώ έχει παγιωθεί μια ανεπίτρεπτη και επίσης αντιδημοκρατική νοοτροπία ιδιοκτησιακής αντίληψης των θέσεων εξουσίας.

Κατόπιν αυτών γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα δημοτική αρχή και επομένως καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό..».

- Advertisement -