Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΚρανιάς και Αναγνωσταράς εξανεμίζουν τις ελπίδες του δήμαρχου Κωστούρου... Άρθρο του Μιχάλη...

Κρανιάς και Αναγνωσταράς εξανεμίζουν τις ελπίδες του δήμαρχου Κωστούρου… Άρθρο του Μιχάλη Καζά

Ένα πολύ μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Ναύπλιο σε σχέση με τις υποψηφιότητες για την δημαρχιακή καρέκλα.

Η εμφάνιση του Δημήτρη Κρανιά έχει ταράξει τα “νερά” στο κεντροδεξιό στρατόπεδο, αφού ενισχύει όσους διαφωνούν με τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο και την ίδια στιγμή δημιουργεί κλυδωνισμούς στο αντίθετο στρατόπεδο.

Άρθρο 
του Μιχάλη Καζά

Η Ν.Δ. επισήμως δεν μπορεί να πάρει θέση, αφού έχει πει ότι μόνο στους μεγάλους δήμους θα δώσει χρίσμα. Όλοι όμως ξέρουν ποιοι βρίσκονται κάτω από την σκέπη της. Αναγνωσταράς και Κρανιάς κρατούν την συντριπτική πλειοψηφία των Νεο-δημοκρατών. Επιπλέον οι προοπτικές κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δημιουργούν τις προϋποθέσεις για προσχωρήσεις και από τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους, αφού η εξουσία συσπειρώνει.

Το αν θα κατέβει και ο Αναγνωσταράς και ο Κρανιάς είναι το ερώτημα. Όλα δείχνουν πως και οι δύο είναι αποφασισμένοι να κατέβουν. Τι θα σημάνει αυτό; Με βεβαιότητα δεύτερη Κυριακή και οι δημότες θα αποφασίσουν.

 

Πέραν από αυτούς τους δύο υποψηφίους που αυτή την στιγμή μετρούν ποια στελέχη είναι μαζί τους και ποια απέναντι υπάρχει και ο νυν δήμαρχος.

Ο Δημήτρης Κωστούρος αυτή την στιγμή φαίνεται διότι παίζει μόνος του. Τι θα γίνει όμως όταν εμφανιστούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι και μάλιστα αρχίσουν τον δικό τους αγώνα; Τι θα κάνουν και πως θα δικαιολογήσουν την θέση τους τα λιγοστά στελέχη του που δηλώνουν νεοδημοκράτες; Το ίδιο βέβαια και προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί ο κ. Κωστούρος να κρατήσει το σύνολο των Πασοκογενών στελεχών και ψηφοφόρων του όταν και εάν θα υπάρχει η υποψηφιότητα  Τάσσου Σαλεσιώτη; Προφανώς με τον κ. Κωστούρο θα μείνουν όσοι βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της δημοτικής αρχής. Το πρόβλημα του νυν δημάρχου φαίνεται σήμερα να είναι η μη ύπαρξη συμμαχικών δυνάμεων. Κανένας συνδυασμός δεν δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τον νυν δήμαρχο, ούτε καν η Χρυσή Αυγή που στις προηγούμενες εκλογές είχε βοηθήσει και σε μεγάλο ποσοστό είχε εκλέξει δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή τον κ. Κωστούρο.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το τοπίο στο Ναύπλιο είναι θολό. Η απόφαση Κρανιά να κατέβει στις εκλογές συσπειρώνει τον κεντροδεξιό χώρο και αυτή την στιγμή δυναμώνει το αντι-Κωστουρικό στρατόπεδο σε απόλυτο βαθμό. Αναγνωσταράς και Κρανιάς φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο. Τι θα κάνουν όμως μεταξύ τους; Θα συμμαχίσουν προεκλογικά ή ελέω απλής αναλογικής θα αναμετρηθούν μεταξύ τους; Το βέβαιο πάντως είναι ότι αν χρειαστεί δεύτερη Κυριακή τότε ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο.

Τελειώνοντας πρέπει να αναφέρουμε ότι η παραπάνω ανάλυση στηρίζεται στα σημερινά δεδομένα. Έχουμε ακόμη τέσσερις μήνες. Ίσως να καταφέρει ο νυν δήμαρχος κάτι να αλλάξει και να κερδίσει πόντους, είναι δυνατόν να γίνει αυτό; Οι επόμενες εβδομάδες θα το δείξουν…

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ