Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΜε ηλιόλουστες συνθήκες αλλά και κρύο ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι...

Με ηλιόλουστες συνθήκες αλλά και κρύο ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρου

Με ηλιόλουστες συνθήκες, αλλά και αρκετό κρύο, πραγματοποιήθηκε σήμερα ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρου.

Όπως έχει καθιερωθεί, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε από παραδοσιακό αλιευτικό (γρι – γρι Κωνσταντίνος), το οποίο πλαισιώθηκε από λέμβους του ΝΟΠΤ, από λέμβους Πόρου – Γαλατά και από μικρά αλιευτικά.

Στη θάλασσα βούτηξαν εφτά κολυμβητές, οι Γιάννης Δ. Αναγνωστόπουλος, Βαγγέλης Κουβάτσος, Βαγγέλης Κρητικός, Παναγιώτης Κώτσαινας, Νίκος Μοσχογιάννης, Στέλιος Χιος και ο Γιάννης Γ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος και έπιασε το Σταυρό. Στη συνέχεια, η δημοτική αρχή υποδέχθηκε τις αρχές, τους φορείς και τους πολίτες του Πόρου στο κτήριο Συγγρού, όπου έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, το φλουρί της οποίας κέρδισε το Γραφείο Δημάρχου.

Ο εορτασμός των Θεοφανίων σηματοδότησε επίσης την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της «Γειτονιάς των Χριστουγέννων», οι οποίες έδωσαν και φέτος χαρά και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους. Ο Χρήστος Δάντης, οι «2+2», η Χορωδία του Γυμνασίου, η Φιλαρμονική του Δήμου, το Χοροδιδασκαλείο του ΝΟΠΤ, οι ανιματέρ, το ΚΔΑΠ και ο Παιδικός Σταθμός, τα καταστήματα Γλύκισμα και Εργάνη, αλλά και ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα που μοίρασε, χάρισαν μοναδικές στιγμές και ζέσταναν τον Πόρο την περίοδο των εορτών.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί για τη συνεισφορά τους όλους τους παραπάνω συντελεστές, καθώς και τους Σάββα Μαρώτο, Γιώργο Κρητικό, Μπάμπη Κανατσίδη, Μαρία Ζεντέλη, Κώστα Τζιώτη, Αντώνη και Δημήτρη Βίκο, τα ξενοδοχεία Μάνεση και «7 Brothers», την καφετέρια Destino και το εστιατόριο «Στη Ρότα».

Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης

*φωτογραφίες: Σάββας Μαρώτος, Μπάμπης Κανατσίδης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ